Süleyman Soylu ile CHP arasında 'eşkıya' tartışması

Vefa Salman'ın yargılandığı davada CHP’liler mahkeme heyetine tepki gösterdi. Süleyman Soylu CHP’lilere ‘eşkıya takımı’ derken, CHP 'den “Eşkıya arıyorsan yanındaki baronlara bakacaksın” yanıtı geldi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve 4 belediye personelinin yargılandığı "yolsuzluk" ve "zimmete para geçirme" davasının 9. duruşması bugün Yalova 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya CHP Genel Başkan Yardımcıları, Muharrem Erkek, Seyit Torun, Veli Ağbaba, Gamze Akkuş İlgezdi, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu katıldı.

CHP’Lİ BAŞARIR MAHKEME HEYETİNE TEPKİ GÖSTERDİ

Tutuksuz yargılanan ve görevinden uzaklaştırılan Belediye Başkanı Vefa Salman’ın avukatı Deniz Baykal, Salman’ın suçsuzluğuna ilişkin bilirkişi raporuna dikkat çekti.

Duruşmada Vefa Salman’ın henüz görevde olmadığı 2014 yılına ait bir soruşturmanın da dosyaya eklenmesine karar verildi.

Mahkeme heyetinin bu kararına ve Salman’ın göreve iade edilmemesine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır mahkeme heyetine “Yazıklar olsun. Bu yaptığınız doğru değil, burada adalet falan yok” dedi. CHP heyeti ardından mahkeme salonunu terk etti.

SÜLEYMAN SOYLU: EŞKİYA TAKIMI BUGÜN DE MAHKEME BASTI

Duruşma sonrasında Vefa Salman'ın göreve iadesi ile ilgili mahkeme görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı.

Mahkeme görüntülerini sosyal medya hesabında paylaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'lileri hedef alarak "Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkiya takımı, bugün de mahkeme bastı" ifadelerine yer verdi.

CHP’DEN TEPKİ: EŞKİYA ARIYORSAN YANINDAKİ UYUŞTURUCU BARONLARINA BAKACAKSIN

Soylu'nun bu sözlerine CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Muharrem Erkek tepki gösterdi. Torun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Bak Fotoroman Süleyman! Sen, Yalova’da suçsuz belediye başkanımızı görevden alıp, rüşvetten ceza alan AKP’li başkanlarla fotoğraf veren bir bakansın! Sen bu devletin yüz karası olarak anılacaksın!” dedi.

Muharrem Erkek de Soylu’ya yönelik yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Asıl eşkıyalık halkın iradesini gasp etmektir, adaleti engellemektir! Eşkıya arıyorsan yanındaki uyuşturucu baronlarına, mafyadan 10 bin dolar rüşvet alan arkadaşına bakacaksın. Vefa Salman’ın dosyasındaki bilirkişi raporlarını oku! Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır!” (DUVAR)