Süleyman Soylu bir kez daha canlı yayına çıkıyor

TRT'de katıldığı programda yaptığı açıklamalar nedeniyle eleştirilen İçişleri Bakanı Soylu, bu akşam İsmail Saymaz ve Merdan Yanardağ'ın da aralarında olduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayacak

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu akşam 21.00'de Habertürk'te 'Kübra Par ile Açık ve Net' programına katılacak. Soylu, Haber Türk'te program yapan Veyis Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un yanı sıra TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Sözcü yazarı İsmail Saymaz'ın da sorularını yanıtlayacak. 

İsmail Saymaz yayından önce Twitter hesabından takipçilerine seslenerek merak ettikleri soruları kendine iletmelerini istedi. Çok sayıda kullanıcı Saymaz'a soru gönderdi. Sorulardan bazıları şöyle: 

Uğur Gürses: Soruşturuluyorsa; kendisi hakkında iddia edilenleri yine kendisine bağlı kolluk mu soruşturuyor? Türkiye'de adli kolluk da olmadığına göre, 'soruşturmanın selameti' kime emanet?

Aydın Selcen: İçişleri Bakanı suç duyurusunda bulunuyor savcılar neden harekete geçmiyor?

Agah Aydın: İsmail Bey, muhafazakârlık ve yola çıkarken hayal ettikleri aile yapısıyla karşılaştırıldığında para ve güç ile tanıştıktan sonra muhafazakâr ailelerin yaşam biçimleri hakında ne düşündüğünü sormak isterdim...

Levent Özeren: CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin Kandil ile sözleşme yaptığını söylemişti. Sözleşme metnini açıklamasını istiyoruz. FETÖ ve PKK terör ve suç örgütü olduğuna göre, Sedat Peker de suç örgütü lideri olarak tanımlandığına göre, suç örgütü lideri iktidar lehine nasıl miting yaptı?

Murad Çobanoğlu:

1) Sedat Peker’in “mafya olduğunu” istihbaratın da başı olarak tam olarak ne zaman fark etti?

2) A. Çakıcı hakkında düşünceleri nedir?

3) Peker’in muhalefeti tehdit ettiği mitingleri ve buna icazet veren selefi E. Ala hakkında göreve gelince ne işlem yapılmış?

4) İstifa edecek mi?

Şenol Özel: 1) Atila Peker’i gözaltına aldınız da niçin aynı konuda Korkut Eken’i almadınız?

2) Mehmet Ağar ve Erkan Yıldırımın ayrıcalığı ne? Niçin ifadelerini almıyorsunuz?

3) Binali Yıldırımın Erkam Yıldırım adına açıklama yapması, yargıyı etkilemek değil midir?

4) Akrabanız Sadık Soylu’nun TC Çevre Şehircilik Bakanlığı Mekansal Yapı Genel Müdürlüğü ile iddia olunan ilişkilerle ilgili elinizde bilgi var mıdır? Bu konuda bir soruşturma düşünüyor musunuz?

5) İzmir'deki iddia olunan 4.9 ton kokainin durumuyla ilgili Kolombiyaya yazı yazıldı mı?

Organize suç örgütü liderliği suçlamasıyla hakkında yakalama kararı çıkartılan Sedat Peker'in iddialarının hedefi olan Süleyman Soylu TRT Haber'de katıldığı programda kullandığı ifadeler tepki çekmişti. İktidara yakınlığıyla bilinen gazetecilerin somut iddialara ilişkin sorular sormaması tepki çekerken Soylu'nun da suçlamalara karşı yaptığı açıklamalar 'hamaset' olarak değerlendirilmişti.  (HABER MERKEZİ)