Süleyman Soylu: 14 Mayıs, 100 yıl sürecek inşallah

Çok partili ilk seçimde Adnan Menderes'in başbakan olduğunu hatırlatan Süleyman Soylu "1950'den 27 Mayıs 1960'a kadar 10 yıl sürdü. Bizim devrimiz ne kadar sürecek? 14 Mayıs, 100 yıl sürecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili adayı Süleyman Soylu, İstanbul'da Rami Stadı'nın açılış töreninde konuştu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, iktidarları döneminde Mersin Nükleer Santrali'nin ilk etabının açıldığını, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, İstanbul Havalimanı ve Osmangazi Köprüsü'nün yapıldığını söyleyen Soylu, "Yetmedi, pandemide bütün dünya patinaj yaparken Tayyip Erdoğan Çanakkale Köprüsü'nü de yaptı mı? Yetmedi. İHA'yı da yaptık, SİHA'yı da yaptık. Aynı zamanda Kızılelma'yı da Akıncı'yı da Atak helikopterini de yaptık. Çatlasınlar da patlasınlar. Buraya da TOGG'la geldik" şeklinde konuştu.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "ABD'nin diliyle konuştuğunu" savunan Soylu, "Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki; 'Şehir hastaneleri israftır'. Bu memlekete milletin diliyle konuşan adam lazım, Amerika'nın diliyle konuşan adam lazım değil" dedi.

'KILIÇDAROĞLU BUNUN HESABINI VERSİN'

HDP'nin Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldığını hatırlatan Soylu, "Peki ne diyorlar? Diyorlar ki '100 yıllık Cumhuriyet'i bitireceğiz'. Başka ne diyorlar? 'Özerklik istiyoruz' diyorlar. 6-8 Ekim'i hatırlıyorsunuz değil mi? 17 ayrı yerde özerklik ilan etmişlerdi. Sonra onların hepsini tarumar ettik, o özerklik yapanları. Bir de o belediyelerin hepsine kayyum atadık" ifadelerini kullandı.

Soylu, Kılıçdaroğlu'na "Ne verdin sen HDP'ye de anlaştın, PKK'ya da anlaştın ki Murat Karayılan, Cemil Bayık sabahtan akşama kadar 'AK Parti'yi düşüreceksiniz. Tayyip Erdoğan'ı düşüreceksiniz. AKP, MHP, Cumhur İttifakı'nı düşüreceksiniz. Onlara verilen her oy PKK'ya sıkılan bir kurşundur' diye Kılıçdaroğlu'nun peşine takıldı. Kılıçdaroğlu bunun bir cevabını versin. Büyükelçilerle oturup hangi pazarlığı yaptın? HDP PKK'yla ilgili hangi pazarlığı yaptın? Bunun hesabını versin" dedi.

'ONA BİZİM TARAFIMIZDA BEYAZ İHTİLAL DİYORUZ'

"Şimdi kime oy vereceksiniz? 15 Temmuz'da akşam Atatürk Havalimanı'na gelip, orada tankçılarla anlaşıp, onların arasından sıvışıp evde saklanıp, ayak ayak üstüne atıp maç seyreder gibi 15 Temmuz darbesini seyreden Kılıçdaroğlu'na mı, yoksa 'Ölümüne milletin yanındayım' diyen Tayyip Erdoğan'a mı? Karar milletimizindir, karar sizindir" diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Bir 14 Mayıs'ta bu ülke beyaz ihtilalle beraber... O siyaset cahili olan CHP'lilere buradan söylüyorum: Dün bana laf yetiştiren o CHP'liler var. Biz ona bizim tarafımızda 'beyaz ihtilal' diyoruz. Bir halk ihtilali, bir devrimdi o. Millet, Adnan Menderes'i seçti, ezan-ı Muhammedi'nin aslıyla beraber milleti buluşturdu. Bir köylünün oğlu hakim oldu, bir köylünün kızı mühendis ve avukat oldu. Köylerle şehirler birleşti. Türkiye'de barajlar, yollar yapıldı. Olmayan kalmadı Türkiye'de. Ama o ne kadar sürdü? 1950'den 27 Mayıs 1960'a kadar 10 yıl sürdü. Bizim devrimiz ne kadar sürecek biliyor musunuz? Türkiye Yüzyılı başlıyor, Türkiye Yüzyılı. 14 Mayıs, 100 yıl sürecek inşallah." (HABER MERKEZİ)