Şule Çet davasında bilirkişi olan Mustafa Ender Taner ölü bulundu

Şule Çet davasında bilirkişi olarak görev yapan Prof. Dr. Mustafa Ender Taner evinde ölü olarak bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şule Çet'in öldürülmesiyle ilgili davanın bilirkişi heyetinde yer alan Gazi Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ender Taner evinde ölü olarak bulundu.

Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Şule Çet davasında Şule'nin psikolojisinin bozuk olmadığına ilişkin raporda resmi bilirkişi olarak yer alan Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ender Taner evinde ölü bulundu” ifadelerine yer verdi.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan da Taner için mesaj yayınladı: “Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz, önceki Başhekimlerimizden Prof. Dr. Ender Taner vefat etmiştir. Hocamıza Allah'tan rahmet, kederli Ailesi ve Fakültemize başsağlığı dileriz.”

NE OLMUŞTU? 

Şule Çet, Ankara’da 29 Mayıs 2018 günü şüpheli bir şekilde vefat etti. Çet, patronu Çağatay Aksu'nun kendisini çağırması üzerine Aksu’nun arkadaşı Berk Akand'ın da bulunduğu, Yelken Plaza'daki ofise gitti. Çet, saat 04.00 sıralarında plazanın 20'inci katından düştü. 

Çet'in intihar ettiğini öne süren şüpheliler Aksu ve Akand suçlamaları reddetti. Çet'in bilgisayar ve telefonun incelenmesi sonucu 200 sayfalık rapor hazırlandı. Raporda, Çet'in intihar eğiliminde olmadığı sonucu çıktı.

Raporda, Çet’in bilgisayarındaki web geçmişi ile silinen web geçmişlerinde yapılan aramalarda, "intihar ve intihara özendirici" herhangi bir belge ve bulguya rastlanmadığı belirtildi.

Mahkeme kararını 4 Aralık 2019'da açıkladı. Çet'e cinsel saldırıda bulunan, öldüren ve camdan atan Çağatay Aksu'ya “kasten öldürmek”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından müebbet ve 12 yıl 6 ay, Berk Akand’a ise tüm suçlarda Aksu’ya yardım ettiği için 18 yıl 9 ay verilen hapis cezası verdi. Cezalar, 17 Haziran 2020'de istinaf mahkemesi tarafından onandı. (HABER MERKEZİ)