'Suçlular ittifakı ile mücadeleye çağırıyoruz'

Sedat Peker'in açıklamalarının ardından İzmir'de açıklama siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, "suçlular ittifakı" ile mücadeleye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Sedat Peker'in açıklamalarının ardından İzmir'de bir araya gelen siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, son süreçte ortaya çıkan devlet-mafya-siyaset üçgenine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Alsancak'ta bulunan Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlenen açıklamada, "Sömürü, yoksulluk, mafya üçgenine son" yazılı pankart taşınarak, sık sık "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Emekçilere değil çetelere barikat" sloganları atıldı.

Grup adına açıklama yapan Deniz Uslu, son süreçte ortaya çıkan "Suçlular ittifakı" ile mücadele etmenin, emekçiler için ekmek ve iş, kadınlar için yaşam, gençler için gelecek, Kürtler ve Aleviler için eşit haklarla yaşam mücadelesi anlamına geldiğini kaydetti.

'YAŞANABİLİR BİR ÜLKE İÇİN SEFERBER OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Çetelerin, tarikatların, soyguncuların, yağmacıların zorba iktidarına karşı mücadele etmenin, aynı zamanda geleceğe sahip çıkmanın da bir gereği olduğunu vurgulayan Uslu, "Sesimizi yükseltmeli, itirazlarımızı büyüterek örgütlemeliyiz. Türkiye halklarına karşı tarihsel sorumluluğumuzla sesleniyor ve bu kirli ittifaktan kurtularak herkesi yaşanabilir bir ülke için seferber olmaya ve mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi. (DUVAR)