'Stop Erdogan' ilanına fezleke: İki şüphelinin 4.5 yıla kadar hapsi istendi

Ankara Başsavcılığı, New York’ta Times Meydanı'ndaki reklam panolarına "Stop Erdogan" afişleri asılmasıyla ilgili fezleke düzenledi. İki şüpheli hakkında 4.5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York kentinin ünlü Times Meydanı'ndaki dijital reklam panolarına 3 Mart'ta "Stop Erdogan" (Erdoğan'ı Durdurun) ilanı verilmesiyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı fezleke düzenledi.  

Yargılama izni için Adalet Bakanlığına gönderilen fezlekede, "terör örgütü üyeliği" suçundan haklarında yakalama kararı bulunan Hafsa Girdap ve Mehmet Murat Kaval, şüpheli olarak yer aldı. Şüpheliler hakkında, "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi.

Fezlekede, inceleme üzerine söz konusu organizasyonun FETÖ'ye ait bir firma tarafından düzenlendiği ve buranın üst düzey yöneticilerinin şüpheliler Hafsa Girdap ve Mehmet Murat Kaval olduğu savunuldu. 

Fezlekede her iki şüpheli hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca "silahlı terör örgütü üyeliğinden" soruşturma yürütüldüğü bilgisi de aktarıldı. (HABER MERKEZİ)