Stoltenberg: Rusya, Donbass'tan Kırım'a köprü oluşturmayı hedefliyor

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Rusya Donbass bölgesini tamamen ele geçirmeye odaklanmış durumda" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yarın NATO ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla yapacağı görüşmeler öncesi basına açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, Rusya ordusunun Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Bucha kasabasında sivilleri infaz etmekle suçlanmasıyla ilgili "Sivillerin hedef alınması savaş suçudur. Bu vahşetten ve can kayıplarından Putin'in kendisi sorumludur. Bizim sorumluluğumuz ise Ukraynalılara destek olmaktır" ifadelerini kullandı.

'DONBASS'TAN KIRIM'A KÖPRÜ OLUŞTURMAYI HEDEFLİYOR'

Reuters'ın haberine göre, Stoltenberg bugün gazetecilere verdiği demeçte, "Rusya Donbass bölgesini tamamen ele geçirmeye odaklanmış durumda" dedi. Rusya'nın ilerleyen günlerde Donbass'a saldırıları tırmandıracağı mesajı veren Stoltenberg, "Rusya'nın önümüzdeki haftalarda Donbass'ı tamamen ele geçirmeye çalışacağını ve bu bölgeden Kırım'a bir karadan köprü oluşturmayı hedeflediğini" belirtti.

NATO Genel Sekreteri, Rusya ordusunun başkent Kiev'den "güç toplamak" için çekildiğini savunurken "Odaklarını doğuya kaydırdıklarını görüyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)