Stephen King uyarlaması 'Firestarter'ın müziklerini yönetmen John Carpenter besteledi

Stephen King uyarlaması “Firestarter”dan ilk soundtrack yayınlandı. Filmin müzikleri yönetmen John Carpenter tarafından bestelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Stephen King’in ilk olarak 1980 yılında yayımlanan ve Türkçeye 'Tepki' çevrilen 'Firestarter' isimli romanı yeniden beyazperdeye uyarlanıyor. Korku ve gerilim türündeki filmin bestecileri arasında ise "The Thing", "Halloween", "Escape from New York" ve "They Live" gibi kült yapımların yönetmenliğini üstlenen John Carpenter da yer alıyor.

Kayıp Rıhtım'ın aktardığına göre, John Carpenter, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda filmin müziklerini Cody Carpenter ve Daniel A. Davies ile birlikte gerçekleştirdiklerini duyurdu. Carpenter, oğlu Cody ve Daniel Davies ile daha önce "Halloween" serisinde de birlikte çalışmıştı.

Uyarlamanın yönetmen koltuğunda Keith Thomas yer alacak. Filmin başkarakteri Charlie McGee’yi Ryan Kiera Armstrong canlandırıyor. Ona Andy McGee rolüyle Zac Efron eşlik ediyor. Filmde ayrıca Kurtwood Smith, Gloria Reuben, Michael Greyeyes, Sydney Lemmon, Tina Jung, Lanette Ware, Neven Pajkic, Vas Saranga ve Darrin Maharaj gibi isimler yer alıyor.

1984 yılında Mark L. Lester yönetmenliğinde sinemaya da taşınan 'Firestarter', 2002’de ise "Firestarter: Rekindled" adlı bir televizyon yapımına konu olmuştu. Korku ve gerilim türündeki roman, psişik güçler aracılığıyla yangın çıkartabilen küçük bir çocuğun karanlık hikâyesini takip ediyor.

"Firestarter", Türkiye’de ise 13 Mayıs’ta vizyona girecek.