Steinmeier, Katarlı temsilci gelmeyince uçakta 30 dakika bekledi

Dört günlük Orta Doğu ziyareti kapsamında Katar'a giden Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier'in, Katarlı yetkililerin gecikmesi üzerine uçak kapısında yaklaşık yarım saat beklediği görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier'in, dört günlük Orta Doğu ziyaretinin son durağı Katar'da, uçakta yarım saat bekletildi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, uçağının iniş yapmasının ardından Steinmeier için serilen kırmızı halı ve karşılama töreni için hazırda bulunan askerler görüldü. Ancak ev sahibi ülkenin resmi temsilcisinin alanda bulunmadığı belirtildi. 

Almanya basınında yer alan haberlere göre Steinmeier, Doha Havalimanı'nda Katarlı bir yetkilinin olmaması üzerine yaklaşık yarım saat bekledi. Gecikmenin sebebi henüz belli değil ancak Steinmeier'in bekletilmesinin, Katar'ın Almanya'nın Gazze politikasına tepkisinden kaynaklanmış olabileceği yorumları yapıldı.

Steinmeier'in eşi Elke Büdenberder ile diğer delegasyonun ise uçaktan daha önce indikleri vurgulandı. Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sultan bin Saad Al Muraikhi'nin karşılamasının ardından Steinmeier'in, Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile görüşmesine zamanında ulaştığı ifade edildi. (DIŞ HABERLER)