Starbucks, Rusya'da 'Stars Coffee' adıyla açıldı

Rusya'da faaliyet vermeyi bırakan Starbucks, yeni adıyla yeniden açıldı. Starbucks'ın Rusya'daki haklarını satın alan rapçi Timati ve Anton Pinsky, markanın logosunu da değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya'da hizmet vermeyi bırakan Starbucks, yeni ismi 'Stars Coffee' ile geri döndü. Kahve dükkanının logosu da değiştirildi.

NTV'nin haberine göre, Starbucks, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılarının ardından ülkede faaliyet vermeyi bırakmıştı. Kahve dükkanı, 'Stars Coffe' ismiyle Rusya'da yeniden açıldı. Putin yanlısı rapçi Timati ve işletmeci arkadaşı Anton Pinsky, Starbucks'ın Rusya'daki haklarını satın aldı. İkili  Starbucks'ın logosunda da değişiklik yaptı. Yeni logoda Starbucks'ın ikonik deniz kızı figürü yerine geleneksel Rus kokoshnik başlığını takan bir kadın kullanıldı. 

Bunun yanı sora Ukrayna'daki savaş nedeniyle  McDonald’s da bir süre önce Rusya'da faaliyetlerini durdurdu. McDonald’s, yeni bir marka altında Haziran ayında ürün isimlerini, logosunu ve ismini "Vkusno i toçka (Lezzetli ve nokta)" olarak değiştirerek hizmet vermeye yeniden başladı.(HABER MERKEZİ)