Sri Lanka'da protestocular başkanlık konutunu bastı: 'Bizi dinleyene kadar durmayacağız'

Sri Lanka'nın ticari başkenti Colombo'da protestocular devlet başkanlığı konutunu bastı. Eylemlere katılan Sampath Perera, "Bizi dinleyene kadar durmayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ekonomik kriz nedeniyle hükümet karşıtı protestoların devam ettiği Sri Lanka'nın ticari başkenti Colombo'da, binlerce eylemci polis barikatlarını aşarak devlet başkanlığı konutunu bastı. Yerel haber kanalı NewsFirst'ün aktardığına göre, Sri Lanka bayrakları taşıyan bazı protestocular hükümet binasına girdi. Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın ise resmi konuttan ayrıldığı öğrenildi. 

'DEFALARCA GİTMESİNİ SÖYLEDİK, HALA İKTİDARA TUTUNUYOR'

Colombo'da polisin, protestoculara biber gazıyla saldırdığı aktarıldı. 37 yaşındaki balıkçı Sampath Perera, eyleme katılmak için Colombo'nun 45 kilometre kuzeyindeki sahil kasabası Negombo'dan kalabalık bir otobüsle geldiğini söyledi. Perera, "Gota'ya defalarca gitmesini söyledik ama o hala iktidara tutunuyor. O bizi dinleyene kadar durmayacağız" dedi.

22 milyon nüfuslu ada ülkesi yakıt, gıda ve ilaç gibi ürünlerin ithalatı için gereken dövizi bulmakta zorlanıyor. Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan Sri Lanka'da halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı.

Hükümet, durumdan ülkenin en büyük döviz kaynağı olan turizmi olumsuz etkileyen Covid-19 salgınını sorumlu tutuyor. Ancak birçok kişi sorunun ekonominin kötü yönetilmesi olduğunu söylüyor. Ülke, mayıs ayında tarihinde ilk kez dış borcunu ödeyememiş ve temerrüde düşmüştü. (DIŞ HABERLER)