Sri Lanka'da OHAL ilan edildi: Protestocular hedefte

Sri Lanka'da geçici Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe ülke genelinde OHAL ilan etti. OHAL kararıyla birçok protestocunun ev baskınlarıyla gözaltına alınabileceği belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sri Lanka'nın geçici Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe ülkede Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti. Hükümetten yapılan açıklamada, kamu güvenliği, kamu düzeninin korunması, toplum hayatı için gereken malzeme ve hizmetlerin sürdürülebilmesi için bu kararın alındığı belirtildi. 

The Guardian'ın haberinde, Sri Lanka hükümeti tarafından OHAL'in kapsamına ilişkin detaylara açıklamada yer verilmezken söz konusu yasal kararın ülkedeki protestoları bastırmak, protestoculara yönelik gözaltı ve ev baskınları gerçekleştirmek için kullanılacağına dikkat çekildi. Haberde, başkent Colombo sokaklarının ise bugün sakin olduğu belirtildi.

Öte yandan, Sri Lanka'da parlamento bu hafta yeni Devlet Başkanı'nı seçecek. Geçici Devlet Başkanı Ranil Wickremesinghe'nin ve eski ordu komutanı Sarath Fonseka'nın güçlü adaylar olduğu seçimlerle, iktidar partisi Sri Lanka Podujana Peramuna'nın (SLPP) da yeni lideri belli olacak. Protestolar nedeniyle ülkeden kaçan Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa'nın 15 Temmuz'da resmi istifası açıklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler sri lanka colombo