Sri Lanka'da ekonomik kriz eylemleri: Başbakan Rajapaksa istifa etti

Sri Lanka'da destekçilerinin hükümeti protesto eden vatandaşlara saldırması sonucunda, Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın kardeşi olan Başbakan Mahinda Rajapaksa istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sri Lanka'da geçen ay patlak veren ekonomik kriz protestoları sonrası hükümette kriz derinleşiyor. Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'nın kardeşi olan Başbakan Mahinda Rajapaksa istifa kararını açıkladı. 

Hükümetten yapılan açıklamada, Başbakan Rajapaksa'nın Cumhurbaşkanı Gotabaya Rajapaksa'ya istifa dilekçesini sunduğu belirtildi. İstifa kararı, hükümet destekçilerinin geçen hafta protestoculara saldırmasının akabinde geldi.

Başbakanlık ofisi önünde ekonomik krize karşı hükümeti protesto eden eylemcilere bir grubun saldırısı sonucu 78 kişi yaralanmıştı. Başbakan Rajapaksa ise eylemcilere yönelik saldırıyı kınadığını açıklamıştı.

OHAL KARARI UYGULANIYOR

Güney Asya'da 21 milyon nüfuslu ada ülkesi Sri Lanka'da elektrik kesintileri, gıda ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle hükümeti istifaya çağıran eylemler düzenleniyor.

Hükümet karşıtı gösterileri "terör eylemi" olarak nitelendiren ve eylemcileri "aşırılıkçı güçlerin maşası" olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Rajapaksa ise 1 Nisan'da olağanüstü hal ilan etmişti. OHAL tedbirleri, 5 Nisan'da kaldırılmış ancak ülke genelinde gösteriler devam etmişti. Bunun üzerine 6 Mayıs’ta yeniden olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti. (DIŞ HABERLER)