Squid Game’in yaratıcısı: Dizinin esinlendiği unsurlardan biri Trump dönemi

"Squid Game"in yaratıcısı, dizinin hikâyesinin oluşumuna kripto paranın yaygınlaşmasının, teknoloji devlerinin yükselişinin ve Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinin yardımcı olduğunu söyledi.

"Squid Game"in yaratıcısı Donald Trump'ı dizideki VIP karakterlerine benzettiğini söyledi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Netflix’te yayınlanan Güney Kore dizisi "Squid Game"in senaristi ve yönetmeni olan Hwang Dong-hyuk, distopik hikâyesinin esinlendiği unsurlardan birinin Donald Trump dönemi olduğunu söyledi.

9 bölümden oluşan diziyi 2008’deki küresel krizden sonra yazmaya karar verdiğini belirten yönetmen Dong-hyuk, krizin ardından kripto paranın yaygınlaşmasının, teknoloji devlerinin yükselişinin ve Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinin, hikâyesinin oluşumuna yardımcı olduğunu belirtti. Trump’ı, dizideki VIP karakterlerine benzettiğini söyleyen Dong-hyuk, Trump’ın bir ülkeyi değil de sanki insanlara korku salarak bir yarışma programını yönettiğini ifade etti.

Lee Jung-jae, Greg Chun, Tom Choi ve Jung Hoyeon gibi isimlerin oyuncu kadrosunda yer aldığı "Squid Game"in hikâyesi, para sıkıntısı çeken yüzlerce oyuncunun, çocuk oyunlarında yarışmaları için aldıkları tuhaf daveti kabul etmesiyle gelişen olayları konu ediniyor. (AjansBizim)