Sporcuya tokat savunması: 'Ritüeldi'

Tokyo 2020 Olimpiyatları'nda antrenör Claudiu Pusa, kadın judocu Martyna Trajdos'a maçtan önce 2 tokat attı. Antrenör de sporcu da olayın 'motivasyonu artırmak için bir ritüel' olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın başkenti Tokyo'da süren 2020 Olimpiyat Oyunları'nda erkek antrenörün kadın sporcuya tokat atması tepki topladı. Nippon Budokan'da kadınlar 63 kilo son 32 turu mücadelesinde Almanyalı Martyna Trajdos, Macaristanlı Szofi Ozbas ile karşılaştı.

Müsabakadan önce erkek antrenör Claudiu Pusa, kadın judocu Trajdos'u şiddetle salladı ve 2 tokat attı. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapan Pusa "O hareketler, maç öncesi sporcumuzla aramızda yaşanan bir ritüeldir. Sporcumun maçı kaybettiği düşünülürse, yeterince sert davranmadığım ortaya çıkıyor" dedi.

Instagram hesabından o görüntüleri paylaşan ve yaşananları değerlendiren Martyna Trajdos ise "Keşke farklı bir konuyla gündeme gelseydim. Bunlar, antrenörle aramızda olan ve onayımın olduğu bir ritüeldir. Hocam sadece maç öncesi daha iyi motive olmam için bu hareketleri yapıyor" ifadelerini kullandı. (AA)