TFF Başkanı yanıtladı: Serdar Tatlı'yı Rıdvan Dilmen mi getirdi?

Erman Toroğlu'nun Süper Lig'in ilk haftasında gündeme getirdiği, "MHK Başkanı Serdar Tatlı'yı Rıdvan Dilmen göreve getirdi" iddiasına TFF Başkanı Nihat Özdemir yanıt verdi: "Serdar Tatlı'ya da haksızlık yapmayalım..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Futbolda yeni sezon başlar başlamaz yeni atanan Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve Başkan Serdar Tatlı polemiklerin ortasına düştü. Yeni MHK Başkanı Serdar Tatlı'nın spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen'in isteğiyle göreve getirildiği iddiasına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'den yanıt geldi.

İddia ile ilgili olarak Milliyet gazetesinde Şansal Büyüka'nın sorusunu yanıtlayan Özdemir, "Olur mu öyle şey..." dedi.

Büyüka'nın, "MHK’nin yeni başkanı Serdar Tatlı’yı sizin değil, Rıdvan Dilmen‘in getirttiği iddiaları var, ne dersiniz?" sorusuna yanıt olarak TFF Başkanı Özdemir, "Olur mu öyle şey… Serdar Tatlı liyakatını kanıtlamış, başarısını herkesin taktir ettiği, bu görevi anasının ak sütü gibi hak eden biridir… Serdar Tatlı'ya da haksızlık yapmayalım, başkalarına da… Kaldı ki, ben herkese bir telefon uzaklığındayım… Arayan beni bulur, sorsunlar, söyleyeyim. Doğruyu söyleyeyim, kamuoyunu yanıltmaya, tahrik etmeye ne gerek var..." dedi.

Ne olmuştu?

İddia eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu tarafından dile getirildi. Toroğlu Galatasaray-Gaziantep FK maçının yaptığı açıklamada, "Geçen sene bazı takıma hiç hata olmadı bazı takımların anası ağladı, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor dahil. Bu gelen komite de sakat geldi. Şampiyon olacak takım masada da iyi oynayacak sahada da iyi oynayacak. Yalnız sahada iyi oynayarak Türkiye'de şampiyon olamazsın. Buna bütün seneler dahil. Herkesin söylediği tek şey; Serdar Tatlı’yı Rıdvan Dilmen getirdi. Rıdvan getirdi diyorlar, sonra ilk maçta olana bak. Araya birileri girdi, MHK'yı istifa ettirdiler" demişti.