Tahkim Kurulu kararını verdi: Merkezefendi Basketbol Süper Ligi'nde

Teminat mektubu sunmadığı gerekçesiyle Basketbol Süper Ligi'ne alınmayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'in başvurusu Tahkim Kurulu tarafından kabul edildi. Kulüp Başkanı Veli Deveciler "Haklı bir mücadeleye girişmiştik, sonucunu aldık. Çok mutluyuz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Ayhan Çimendağ

DENİZLİ - Türkiye Basketbol Federasyonu Tahkim Kurulu, teminat mektubu sunmadığı gerekçesiyle ING Basketbol Süper Ligi'ne alınmayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'in itirazını kabul etti. Denizli temsilcisi yeni sezonda Süper Lig'de mücadele edecek.

Bandırma İhtisas Kulübü'nün Basketbol Süper Lig'den çekilmesi ile Merkezefendi Basket BSL'de oynamak için federasyona başvurmuştu. Başvuran ve şartları yerine getiren tek takım olması nedeniyle, BSL'de mücadele etmesi beklenen Merkezefendi hakkında federasyon olumsuz karar vermişti.

TÜRKOĞLU, DENİZLİ BASKET YÖNETİMİNİ SUÇLAMIŞTI

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, teminat mektubunu gerekçe göstererek takımın Süper Lig'e alınmadığını söylemiş, Merkezefendi Basket yöneticilerini "Beceriksiz yöneticiler"  diye nitelendirmişti. 15 takımla oynanma kararı alınan ING Basketbol Süper Ligi'ne yaptığı başvuru reddedilen Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket yönetimi konuyu tahkim kuruluna taşımıştı. Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Başkanı Veli Deveciler, Hidayet Türkoğlu’nun açıklamalarının talihsiz olduğunu, tahkimin takımı kabul edeceğine emin olduğunu söylemişti..

Tahkim Kurulu bugün kararını verdi. Alınan karara göre Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket'in itirazı kabul edildi ve BSL'nin 16. takımı oldu. Tahkim kararının ardından Gazete Duvar'a açıklama yapan Veli Deveciler "Haklı bir mücadeleye girişmiştik, sonucunu aldık. Çok mutluyuz. Tahkim kararı beklediğimiz bir sonuçtu. Daha önce yaptığımız açıklamada da bunu belirtmiştik, bu takım BSL için bir şanstır. Doğru bir yönetim anlayışı ile kısa sürede güzel işler yaptık. Daha güzel işlere imza atacağız. Denizlimizi Süper Lig'de teslim edecek olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.