Çalımbay: Milli takımda mutlaka bizlerden birinin olması gerekiyordu

Milli takıma Sivasspor'dan futbolcu çağrılmamasını eleştiren teknik direktör Rıza Çalımbay, "Bizim takımdan mutlaka birilerinin milli takıma gitmesi gerekiyordu. Hak etmişlerdi" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Demir Grup Sivasspor, yeni sezon hazırlıklarını Bolu’nun Gerede ilçesinde sürdürüyor. Kulüp sitesinde yayınlanan açıklamasında kamp sürecini değerlendiren Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, kampın çok iyi geçtiğini belirtti.

'İKİ TRANSFER DAHA YAPACAĞIZ'

Çalımbay, “Zaman zaman sakatlıklar yaşasak da hiçbir zaman kopmadık ve mükemmel bir şekilde kampımız devam ediyor. Son 2 günümüz. Ardından İstanbul’da; Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş, Antalyaspor ve Fenerbahçe’nin yer aldığı The Land of Legends turnuvasına katılacağız" diye konuştu.

"Önemli bir turnuva olacak. Takıma yeni katılan arkadaşlar için de iyi olacak" diyen Çalımbay, "Bu turnuvada skor bizim için önemli değil. Bütün oyuncuları oynatacağız. Önemli olan maç temposunu kazanmak. Şu ana kadar yapılan transferler gayet iyi. Bir orta saha ve forvet oyuncusu alacağız. Onları da en kısa sürede bitirmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

'MİLLİ TAKIMDAN DAVET GELMEMESİNE GERÇEKTEN ÜZÜLDÜM'

Rıza Çalımbay, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın, UEFA Uluslar Ligi'nde oynayacağı Macaristan ve Sırbistan maçı kadrolarına Sivasspor'dan oyuncu çağrılmamasını eleştirdi.

Sivasspor'da milli takımı hak edecek oyuncuların olduğunu söyleyen Çalımbay, "Geçen sezon Türkiye’de en çok yerli oyuncu oynatan takım bizdik. Bizim takımdan mutlaka birilerinin milli takıma gitmesi gerekiyordu. Hak etmişlerdi. Bunun kararını verecek olan neticede Şenol Güneş hoca ama geçen sezon ki performansıyla, konumuyla ve Avrupa kupalarına direkt giden bir takım olarak mutlaka bizlerden birinin olması gerekiyordu" dedi.

Futbolcularının milli takıma davet edilmemesine üzüldüğünü dile getiren Çalımbay, "Gerçekten üzüldüm. Yüzde yüz olması gereken arkadaşlarımız vardı. Şenol hocaya saygımız sonsuz ama keşke bizden birilerinin olması Demir Grup Sivasspor açısından, Sivas açısından mükemmel olurdu" şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)