Barcelona Teknik Direktörü Setien görevden alındı

Barcelona, teknik direktör Quique Setien'in sözleşmesini feshetti. İspanyol basını, Barcelona'nın yeni teknik direktörünün Ronald Koeman olacağını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Barcelona kulübünde yönetim kurulu bugün acil toplanarak, 2022 yılı Haziran ayına kadar sözleşmesi bulunan teknik direktör Quique Setien'in görevine son verdi.

Barcelona'dan yapılan açıklamada, Setien'in sözleşmesinin feshedildiği duyuruldu.

Ernesto Valverde'nin yerine 13 Ocak'ta göreve getirilen Setien ile Barcelona, sezonu 12 yıl aradan sonra ilk kez kupasız kapatmıştı.

Kral Kupası'ndan elenen ve lig şampiyonluğunu Real Madrid'e kaptıran Barcelona, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde de Almanya'nın Bayern Münih takımına 8-2 yenilerek Avrupa kupalarında tarihinin en ağır yenilgisini almıştı.

İspanyol basınında, Setien'in yerine Hollandalı teknik direktör Ronald Koeman'ın geçeceği ileri sürüldü. Barcelona'da bulunduğu belirtilen Koeman'ın, en az 2 yıllık sözleşme imzalayacağı ve resmi açıklamanın hafta içinde yapılacağı iddia edildi.

Futbolculuk kariyerinde 1989-1995 yılları arasında Barcelona formasını giyen 57 yaşındaki Koeman, 2018 şubat ayından bu yana Hollanda Milli Takımı'nı çalıştırıyor.

Barcelona'da kulüp başkanı Josep Maria Bartomeu başkanlığında toplanan yönetim kurulu ayrıca, 15 Mart tarihinde başkanlık seçimi yapılması kararı aldı. (MADRİD/AA)