TFF: Talimatı kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz

TFF, kulüp harcama limitleriyle ilgili eleştirilere yanıt verdi: "TFF, Türk futbolunun yarınları için Talimatı kararlılıkla uygulamaya devam edecektir."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kulüplerin "2020-2021 Sezonu Süper Lig Takım Harcama Limitleri" ile ilgili eleştirilere ve tepkilere yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Limitlerin, "Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı"na göre belirlendiği ifade edilen açıklamada, "Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Talimatı'nın temel amacı, kulüplerimizin sürdürülebilir ve sağlıklı bir finansal yapıya ulaşmalarıdır. Son yıllarda borçluluk oranlarının artması sebebiyle dünya ve Türk futbolu için mali disiplin vazgeçilmez unsur haline gelmiştir. TFF, kulüplerimizin isteği ve desteğiyle Türk futbolunun geleceği için limitsiz harcama düzenini kontrol altına almak amacıyla UEFA standartlarında bir mali denetim sistemini 1 yıl önce hayata geçirmiştir" denildi.

'LİMİTLER KULÜPLERİN RAPORLARI ESAS ALINARAK BELİRLENİYOR'

Talimat hazırlanırken sürece Kulüpler Birliği Vakfı, Türkiye Bankalar Birliği ve UEFA'nın da katıldığı hatırlatılan açıklamada, "Takım Harcama Limitleri, kulüplerimiz tarafından beyan edilen ve Bağımsız Denetçiler tarafından onaylanan finansal raporlar esas alınarak tespit edilmektedir. Tüm kulüpler için limitler aynı hesaplama metotları ile belirlenmektedir. Kulüp Lisans Kurulu, tarafına iletilen bu çalışmaları değerlendirerek kamuoyuna açıklamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

'BÜTÜN KULÜPLER İÇİN AYNI YÖNTEM KULLANILIYOR'

Limit hesaplanmasında tüm takımlar için aynı hesaplama yönteminin kullanıldığı vurgulanan açıklama, şöyle devam etti:

"Özellikle Kulüplerimizi sürdürülebilir ve sağlıklı bir finansal yapıya kavuşturmak için getirilen bu sistemin uygulanmaması veya esnetilmesi durumunda futbol ailesi olarak göreceğimiz zarar gözden kaçırılmamalıdır. TFF, Türk futbolunun yarınları için Talimatı kararlılıkla uygulamaya devam edecektir. Futbolumuzun kaos ortamına sürüklenmemesi için kulüplerimizin görev ve sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceklerine inancımız da tamdır. Tüm kulüplerimizin Takım Harcama Limitleri açıklanan yöntem ve sistemle hesaplanmaktadır. Herhangi bir kulübümüze farklı bir yöntem ya da sistem uygulanması söz konusu bile değildir."

FENERBAHÇE: LİMİT HESAP MANEVRALARIYLA BELİRLENDİ

Fenerbahçe'den dün yapılan açıklamada, kulüp için belirlenen harcama limitine yetersiz olduğu gerekçesiyle tepki göstermiş ve sistemi eleştirmişti.

Açıklamada, "Harcama limitlerinin gerçekçi bir yaklaşımdan uzak ve sürdürülemez olduğunu vurgulamıştık. Bugün geldiğimiz nokta ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Talimat, mevcut hükümlere göre hesaplanmış olsaydı limitimizin (eksi) - 436 Milyon TL olması gerekirdi. Eksi harcama limiti garabetini gidermek için TFF Lisans Kurulu tarafından yapıldığını düşündüğümüz hesap manevralarıyla harcama limitimiz mevcut oyuncularımız ve yeni transferlerimiz 154 Milyon TL (18.8 Milyon Euro) olarak açıklanmıştır" denilmişti. (HABER MERKEZİ)