TFF'nin eleştirdiği Zeydan Karalar: Her Adanalı kadar hakkım

Türkiye Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezon 21 takımla oynanacak Süper Lig'in, Adana Demirspor da dahil edilerek 22 takımla oynanması ile ilgili çağrılara katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın maksadını aştığını söyledi. Karalar ise TFF'nin açıklaması için, "Her Adanalı kadar hakkım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Armağan Kabaklı

ADANA - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Adana Demirspor’un Süper Lig'e çıkarılarak ligin 22 takımla oynanması çağrılarına resmi bir açıklamayla yanıt verdi. TFF açıklamasında, Süper Lig'e yükselen son takımın Fatih Karagümrük olduğunu belirtirken, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın da bu konudaki çağrısını eleştirdi.

Karalar, geçen gün yaptığı açıklamada, "Adana Demirspor'umuzun Süper Lig'e çıkması hususunda görüşlerimizi, talebimizi ilgili yerlere ilettik. Adana'mızın Süper Lig'e renk katacağını düşünüyoruz. 21 takımlı sistemdense 22 takım daha iyidir. Eğer 22 takım olacaksa da bunu hak eden Adana Demir'dir" ifadelerini kullanmıştı.

'ZEYDAN KARALAR MAKSADINI AŞTI'

Sosyal medyada bir kampanyaya dönüşen çağrılara ilişkin yapılan açıklamada, "TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de düşmenin olmayacağına dair kararının ardından, son günlerde konunun çeşitli değerlendirmelere yol açması üzerine bir açıklama yapma zorunluluğu doğmuştur" denildi. TFF'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Hatırlatmak isteriz ki, Süper Lig'e çıkan son takım TFF 1. Lig Play-Off Finali'nde penaltılar sonucunda, Fatih Karagümrük takımı olmuştur. Adana Demirspor Kulübü Başkanı Sayın Murat Sancak, finalin kaybedilmesi sonrasında Fatih Karagümrük'ü tebrik ederek, sonucu kabul ettikleri yönünde değerlendirmede bulunmasına rağmen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar'ın sosyal medyadan Süper Lig'in 22 takımla oynanması ve Adana Demirspor'un Süper Lig'e alınması yönünde 'ilgili yerlerle görüştüğünü' ifade etmesi maksadını aşmaktadır.

Bu tarz söylemler, kamuoyunda farklı yorumlara ve beklentilere yol açmakta, aynı zamanda Türk futboluna zarar vermektedir" denildi.

'HER KARARA SAYGILIYIZ'

TFF'nin resmi internet sitesine konulan açıklamanın hemen ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Adana Demirspor’un Süper Lig’e çıkmasını istemek, bu konuda görüş iletmek her Adanalı kadar benim de hakkımdır. Bu doğrultuda Türkiye Futbol Federasyonu ile bir görüşmemiz olmamıştır. Türkiye Futbol Federasyonu’nun da alacağı her karara saygılıyız" ifadelerini kullandı.