Yayıncı kuruluştan TFF'ye tepki: Kararın bize de sorulmasını isterdik

TFF'nin bu sezon için küme düşmeyi kaldırılmasını eleştiren yayıncı kuruluş Bein Sports'un yöneticisi Saad Saleh Al-Hudaifi, "Ligi bu şekilde yayınlamak kolay değil. TFF'nin kararlarına saygı duyuyoruz fakat bunun, resmi bir şekilde bize sorulmasını isterdik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Digiturk Spor İçeriklerinden Sorumlu Grup Başkanı Saad Saleh Al-Hudaifi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle küme düşmenin kaldırılması ve Süper Lig'in 21 takımla oynanması kararını eleştirdi.

Bein Sports'ta yer alan haber göre, önerinin yayıncı kuruluştan mı geldiğine dair sorular olduğunu aktaran Al-Hudaifi, "Twitter'da bir izleyicimiz sormuştu, 'Bu öneri yayıncıdan mı geldi?' diye. Hayır, kesinlikle hayır. Biz, böyle bir şey istemedik ve sizlerle birlikte canlı duyduk" diye konuştu.

Bu kararla yayın maliyetlerinin artacağını belirten Al-Hudaifi "306 yerine 420 maç yayınlayacağız. Şu anki sezona oranla yüzde 37.2 daha fazla maç demek. 114 daha fazla maç yayınlayacağız. Coğrafi durumu da konuşmamız lazım. 3 farklı şehirde olan kulüplerden bahsediyoruz. Daha çok ekip, daha çok yayın aracı kiralamak zorundayız. Bu, bizim için çok zor bir durum. Ligi bu şekilde yayınlamak kolay değil" dedi.

Karar alınmadan önce kendilerine sorulması gerektiğini söyleyen Al-Hudaifi, "TFF'nin kararlarına saygı duyuyoruz, onlarla birlikte çalışmaktan da mutluyuz fakat bunun, resmi bir şekilde bize sorulmasını isterdik, verilerle onlara dönmek isterdik." ifadelerini kullandı.

Küme düşme kaldırıldı, yabancı kuralı 1 yıl ertelendiKüme düşme kaldırıldı, yabancı kuralı 1 yıl ertelendi