Bursaspor: TFF'nin kararına karşı hukuki yollara başvuracağız

Bursaspor, TFF'nin küme düşmeyi kaldırma kararına itiraz edeceklerini duyurdu. Açıklamada, "Çıkma mücadelesi veren takımların göz ardı edilerek, sadece düşme hattındaki takımların pandemi sürecinden etkilendiği öngörüsü ile alınan karar adalet, eşitlik, hakkaniyet ilkelerine aykırıdır" denildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bursaspor, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de küme düşmeyi kaldırmasına tepki gösterdi.

Bursaspor'dan yapılan yazılı açıklamada, "Gerekçe olarak gösterilen pandemi sürecinden, sadece bulunduğu ligden düşen takımlar için etkilenmiş gibi gösterilmesi son derece üzüntü vericidir. Aynı süreç bulunduğu ligden bir üst lige çıkma mücadelesi veren tüm takımlar için geçerlidir" ifadeleri kullanıldı.

"Çıkma mücadelesi veren takımların göz ardı edilerek, sadece düşme hattındaki takımların pandemi sürecinden etkilendiği öngörüsü ile alınan karar adalet, eşitlik, hakkaniyet ilkelerine aykırıdır" denilen açıklama şöyle devam etti:

"Bursaspor Kulübü 2019-2020 sezonunda mücadele verdiği TFF 1. Ligde taraftar desteği en çok olan takımların başında olup, pandemi sürecinden en çok etkilenen Kulüp olmuştur. Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu’nun almış olduğu bu karar neticesinde, Bursaspor Kulübü olarak Ulusal ve Uluslararası tüm hukuki yollara başvurucağımızı bildiririz."

TFF 1. Lig'de mücadele eden Bursaspor, ligi 56 puanla 6. sırada tamamlamıştı ve play-off'a katılma hakkı kazanmıştı. Play-off'ta Adana Demirspor'la eşleyen Bursaspor, golsüz tamamlanan ilk maçında rövanşında rakibine 4-1 mağlup olarak Süper Lig şansını kaçırmıştı. (HABER MERKEZİ)

Ağaoğlu'ndan küme düşme kararı yorumu: Demek ki ligin üstü dizayn edildiAğaoğlu'ndan küme düşme kararı yorumu: Demek ki ligin üstü dizayn edildi

Akhisarspor da TFF'yi mahkemeye verecekAkhisarspor da TFF'yi mahkemeye verecek

Küme düşme kaldırıldı, yabancı kuralı 1 yıl ertelendiKüme düşme kaldırıldı, yabancı kuralı 1 yıl ertelendi

Yayıncı kuruluştan TFF'ye tepki: Kararın bize de sorulmasını isterdikYayıncı kuruluştan TFF'ye tepki: Kararın bize de sorulmasını isterdik