Süper Lig'in en centilmen oyuncusu Tosca

Ligdeki tüm maçlarda 90 dakika oynayan, hiç kart görmeyen ve gol ve asist de yapmayan Gaziantep FK'li Tosca, ligin en centilmen ismi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de 2019-2020 sezonunun en centilmen oyuncusu Gaziantep Futbol Kulübü'nün Romanyalı savunma oyuncusu Alin Tosca oldu. Ligdeki 34 maçta da 90 dakika forma giyen futbolcu defansta oynamasına rağmen hiç kart görmedi.

Tosca, Süper Lig'de ilk kez bu yıl mücadele eden Gaziantep'e sezon başında Yunanistan'ın PAOK takımından geldi. 27 yaşındaki futbolcu takımın en değişmez ismi oldu ve tüm lig maçlarına ilk 11'de çıktı, maç bitene kadar sahada kaldı.

GOLÜ VE ASİSTİ DE YOK

Takım arkadaşları sezon boyunca toplam 80 sarı 4 kırmızı kart görse de hiç kart görmeyen Tosca, bu sezon hiç gol veya asist de yapmadı. Tosca'yla beraber 34 maçta da görev alan diğer isimler ise Alanyaspor'lu Bakasetas, Yeni Malatyasporlu Farnolle, Çaykur Rizesporlu Melnjak, Sivassporlu Appindangoye ve Trabzonsporlu Sörloth oldu. Söz konusu maçların tamamında 90 dakika oynayan isimler ise sadece Tosca, Appindangoye ve Farnolle oldu.

İSPANYA'DAN İSTENİYOR

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, sezon içerisinde verdiği röportajda Alin Tosca'dan memnuniyetini dile getirmişti ve "Kendisi daha önceden beri tanıdığım bir oyuncu. Buraya bonservissiz geldi. Kendisinin buraya gelmesi için çok görüşme yapmıştık. Nitekim başardık da... İyi bir sezon geçiriyor. Tosca'ya İspanya'dan 1,5 milyon avroluk bir teklif var" demişti. (AA)