Kulüpler Birliği: Süper Lig'de bu sezon düşme olmasın

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, bu sezon için Süper Lig'de düşme olmaması konusunda tavsiye kararı aldıklarını açıkladı. Sepil ayrıca TFF'ye yeni yabancı oyuncu kuralının 1 yıl ertelenmesini önereceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı bugün İstanbul'da yapıldı. Toplanın ardından açıklama yapan Vakıf Başkanı Mehmet Sepil, toplantıya Süper Lig takımlarının yanı sıra Süper Lig'e yükselen Büyükşehir Belediyespor ve Hatayspor'un da katıldığını söyledi.

Korona virüsü (Covid-19) salgınına karşın ligin tamamlandığını dile getiren Sepil, "Son 2 ay içinde, bu pandemi sürecinde kulüplerimizin önemli bir müracaatı vardı. Pandemi sürecinin haksız rekabeti veya zor rekabeti oluşturacağını, dolayısıyla bu sene liglerden düşmenin kaldırılması yönünde bir talep vardı. O zaman TFF bu talebi kabul etmedi. Şimdi yine bu kulüpler, özellikle son 3 sırada olan Malatyaspor, Kayserispor ve Ankaragücü, bugün Kulüpler Birliği'nin ligden düşmenin kaldırılması talebiyle geldiler. Tüm kulüpler bu konuda bunun kabul edilebileceğini, tabi bizim yaptırım gücümüz yok, federasyona tavsiye kararı alması konusunda ortak görüş oluştu. Biz Kulüpler Birliği olarak kararımızı federasyona ileteceğiz" dedi.

'YAYINCI KURULUŞLA BİZİM OLMADIĞIMIZ BİR PAZARLIĞI DOĞRU BULMUYORUZ'

Yayıncı kuruluşun salgın gerekçesiyle indirim talep ettiğini hatırlatan Sepil, "Federasyon Başkanımız Nihat Özdemir, birkaç gün önce beni arayarak, federasyonun bu konuda Digitürk'le bir rakam üzerinde anlaştığını söyledi. Tabi bu rakam Digitürk'ün talep ettiğinin her ne kadar altındaysa da yine de çok hassas olduğumuz bir konuda, kulüplerin içinde olmadığı bir pazarlığın yapıldığı durumda, bunun Kulüpler Birliği tarafından doğru bulunmadığı kararı alındı. Bundan sonra yapılacak görüşmelerin tamamında, Kulüpler Birliği tarafından bugün kurulan bir icra kurulunun toplantılarda olmasıyla ilgili bir görüş belirlendi. Mektubumuzu bugün federasyona ulaştıracağız. Biz yayıncı kuruluşla görüşmelere her zaman hazırız ama ortada mevcut bir kontrat olduğunu ve bu kontrat hükümlerinin uygulanması gerektiğini federasyona hatırlatacağız" diye konuştu.

'YABANCI KURALI KULÜPLERİN EKONOMİSİNE ZARAR VERECEK'

Yeni yabancı oyuncu sınırlamasının 1 yıl ertelenmesi talep ettiklerini dile getiren Mehmet Sepil, "Bu yapılan çok hızlı yapılmıştır, bu sene yapılmasının kulüpler hiçbir faydası olmadığı gibi kulüplerin zaten çok zor durumda olan ekonomilerinde çok büyük bir yara açacaktır. Bu konu çok speküle ediliyor. Biz şunu teklif ediyoruz federasyona: Bu işi 1 yıl erteleyelim. Bu kadar hızlı alınan kararın kulüpler hiçbir yararı yoktur" ifadelerini kullandı.

Harcama limitleriyle ilgili olarak da TFF'ye başvuru yapacaklarını aktaran Sepil, harcama limitlerinin ihtiyacı karşılamadığını söyledi. Sepil, "Şu anki harcama limitleri, kulüplerin ihtiyaçlarını karşılamıyor. Birçok kulüp 2020-2021 transfer yılında çok büyük bir zorluğa girecek. 18 kulüp bu konuyla ilgili endişelerimizi federasyona ileteceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)