Göksel Gümüşdağ'ın cezası onandı

Tahkim Kurulu, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın 30 gün hak mahrumiyeti ve 54 bin 500 liralık para cezasını onadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tahkim Kurulu, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'a verilen hak mahrumiyeti ve para cezasını onadı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ'ı, Kayserispor maçında akredite edilmediği alanlarda bulunması nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 50 bin lira para cezası ile cezalandırılmıştı. Ayrıca Gümüşdağ'a protokol tribünündeki oturma düzenine ve sosyal mesafe kuralına uymaması gerekçesiyle 4 bin 500 lira para cezası verilmişti.

Karara itirazı görüşen Tahkim Kurulu, "cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı"ndan dolayı oybirliği ile başvurunun reddine ve cezanın onanmasına karar verdi.

LİGLERİN TESCİL KARARINA İTİRAZ REDDEDİLDİ

TFF 2. Lig'de yer alan Ankara Demirspor, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'i tescil kararına itirazı da karara bağlandı.

İtirazın reddedildiği kararda, "Yapılan müzakere neticesinde; TFF Yönetim Kurulu kararında usule, esasa ve talimatlara aykırı bir yön bulunmadığı anlaşıldığından; Ankara Demir Spor Kulübü Kulübü'nün itirazının reddine, oyçokluğu ile karar verilmiştir." denildi. (HABER MERKEZİ)