Hamza Hamzaoğlu: Yabancı kuralı çocuk oyuncağına dönüştü

Gençlerbirliği teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, yeni yabancı kuralının "çocuk oyuncağına dönüştüğünü" ifade ederek, "Önemli olan yabancının sayısı, sınırlaması değil. Burada sorun kulüplerin imkanlarını maalesef çok kötü şekilde kullananlar" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'de Gençlerbirliği'nin deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup etmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, TFF'nin aldığı yeni yabancı kuralını ve kulüp yönetimlerini eleştirdi.

Sözlerine maçla ilgili değerlendirmelerle başlayan Hamzaoğlu, müsabakaya istedikleri gibi başlayamadıklarını ve ilk golde şanslı olduklarını söyledi.

'SORUN YABANCI SAYISI, SINIRI DEĞİL KULÜPLERİN İMKANLARINI KÖTÜ KULLANANLAR'

Yeni sezonun 11 Eylül'de başlamasının normal ve doğru olduğunu belirten Hamzaoğlu, yabancı kuralının "çocuk oyuncağına dönüştüğünü" ifade ederek, şunları söyledi:

"Her sene bir şeyler yapıyoruz. Önce düşünüp sonra hareket etmeyi sevmiyoruz. 2-3 gün üzerinde dursak daha sağlıklı şeyler çıkabilir. Hep bir şeyleri değiştiriyoruz. Sınırlamalara karşıyım. Eliniz rahat olmalı, iyi oyuncu varsa almalısınız. Önemli olan yabancının sayısı, sınırlaması değil, bunu çözemiyoruz. Burada sorun kulüplerin imkanlarını maalesef çok kötü şekilde kullanan hem yönetimler hem teknik heyetler, yabancı sınırlaması filan değil. 10 lira kazanırken, 100 lira harcamak mantık dışı."

Hamzaoğlu, Türkiye Futbol Federasyonunun kulüplere ekstra destek vermemesi gerektiğini belirterek, "Batan batsın, doğru işler yapanlar kalsın." ifadesini kullandı. (AA)