Galatasaray galibiyeti 'son dakika' golüyle kaçırdı: 3-3

Galatasaray, Süper Lig 28. haftasında kendi sahasında karşılaştığı Gaziantep FK ile 3-3 berabere kaldı. Ligde son 4 maçında galibiyet elde edemeyen Galatasaray bu skorla, şampiyonluk şansını da zora soktu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın gollerini Radamel Falcao, Younes Belhanda ve Sofiane Feghouli atarken, Gaziantep FK'nın gollerini ise Papy Djilobodji, Patrick Twumasi ve penaltıdan Alexandru Maxim kaydetti.

Süper Lig'de puanını 51'e çıkartan Galatasaray, lider Medipol Başakşehir'in 8 puan gerisinde kaldı.

ÇALIK'A KIRMIZI KART, FALCAO SAKATLANDI

Galatasaraylı futbolcu Ahmet Çalık, maçın 55. dakikasında kırmızı kart gördü. Sarı-kırmızılı Mariano Filho, karşılaşmada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Brezilyalı futbolcu, gelecek hafta oynanacak Medipol Başakşehir karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Radamel Falcao ise yaşadığı sakatlık nedeniyle maça devam edemedi. Karşılaşmanın ikinci yarısında kendini yere bırakarak sağ ayağını tutan Falcao, teknik heyete oyuna devam edemeyeceğini işaret etti.

Kolombiyalı futbolcu 75. dakikada saha kenarına gelirken, oyunun devam etmesi nedeniyle oyuncu değişikliği 80. dakikada yapılabildi. Falcao'nun yerine Jesse Sekidika oyuna dahil oldu.

Galatasaray, Gaziantep FK karşısında galibiyeti son dakika golüyle kaçırdı. Uzatma bölümünün oynandığı karşılaşmada 90+13. dakikada Jesse Sekidika'nın müdahalesiyle Alexandru Maxim ceza sahasında yerde kalırken, hakem Alper Ulusoy penaltı kararı verdi.

90+15. dakikada penaltıyı kullanan Maxim, takımına beraberliği getiren golü kaydetti.

Bu arada Gaziantep FK'nın karşılaşmanın 90+4. dakikasında Kayode ile bulduğu gol, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla iptal edildi.

SON 4 MAÇTA GALİBİYETİ YOK  

Galatasaray, Süper Lig'deki son 4 maçında galibiyet elde edemedi. Bu maçlarda Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş ve Gaziantep FK ile berabere kalan sarı-kırmızılı takım, Çaykur Rizespor'a da mağlup oldu.

TRİBÜNLERE BASKILI FOTOĞRAFLAR KONULDU

Yeni tip korona virüsü salgını nedeniyle seyircisiz oynanan karşılaşmada tribünlere sarı-kırmızılı taraftarların baskılı fotoğrafları konuldu.

Doğu tribününün alt bölümüne konulan fotoğraflar arasında Mustafa Kemal Atatürk, Galatasaray Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen, bir süre önce helikopter kazasında hayatını kaybeden ABD'li efsane basketbolcu Kobe Bryant ile sağlık çalışanlarının fotoğrafları dikkati çekti. Tribünün üst bölümüne de "Sağlık çalışanlarımıza minnettarız" pankartı asıldı. (AA)