Akhisar'da 12 test pozitif

Salgın sonrası ilk maçına çıkmaya hazırlanan Akhisarspor korona virüsü ile sarsıldı. Teknik Direktör Yılmaz Vural'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi karantinada. Kesin sonuç için ikinci test bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TFF 1'inci Lig'de 93 günlük aranın ardından yarın Altay deplasmanıyla sahalara dönmeye hazırlanan Akhisarspor'da Teknik Direktör Yılmaz Vural'ın da aralarında bulunduğu 12 kişinin korona virüsü testi pozitif çıktı.

Antrenman döneminde takıma yapılan iki testin sonuçlarının da negatif çıktığı yeşil-siyahlılarda, dün yaptırılan testlerde 67 yaşındaki Yılmaz Vural, teknik heyet, çalışanlar ve 3 futbolcu dahil 12 isimde korona virüsüne rastlandı. Bu sonuç üzerine Akhisarspor, Futbol Federasyonu'yla temasa geçerek yeniden test yaptırdı.

Test sonuçları yine pozitif çıkarsa TFF'nin, Bornova Stadı'nda yarın saat 20.00'de oynanması gereken maçı ertelemesi bekleniyor. Bütün takımın evlerinde 14 gün karantinaya alınma ihtimali de var. Takımda 3 futbolcunun testinin pozitif çıktığını doğrulayan Başkan Fatih Karabulut, "Test sonuçlarına göre 3 futbolcumuz pozitif çıktı. Özel olarak doğrulamak için ikinci testi yaptırdık. Sonuçlarını bekliyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü ve Futbol Federasyonu'yla temas halindeyiz" açıklamasını yaptı.

Karabulut daha sonra yaptığı açıklamada ise yarınki maça çıkacaklarını söyledi. Fatih Karabulut, "Covid-19 test sonuçları pozitif çıkan hocalarımızın, futbolcularımızın ve personelimizin sağlıkları iyi durumda. Diğer oyuncularımıza, teknik ekibimize ve personelimize sabah Elisa metoduyla yapılan lgM ve IgG antikor testleri negatif sonuçlanmıştır. Takımımız bugün saat 16.00'da son çalışmasını yaparak saat 18.00'de İzmir'e hareket edip Altay maçı için otelde kampa girecektir. Teknik ekibimize, futbolcularımıza ve personelimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." ifadelerine yer verdi. (HABER MERKEZİ)

Yılmaz Vural: Hakkını arayanın yolunu kesiyorlarYılmaz Vural: Hakkını arayanın yolunu kesiyorlar