Maç görevlileri test kuyruğunda sosyal mesafeyi unuttu

12 Haziran’da başlayacak ligler öncesinde müsabakalarda görev alacak kişilere korona virüsü testi yapılıyor. İzmir’de cuma günü oynanacak Göztepe-Trabzonspor maçında görev alacak 250 kişi aynı anda test yapıldı. Gürsel Aksel Stadı'nda yapılan testler sırasında kuyruk oluştu ve sosyal mesafe unutuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de 12 Haziran Cuma günü oynanacak Göztepe-Trabzonspor maçında görev alacak 250 kişi Covid-19 testi kuyruğuna girdi, virüs önlemleri unutuldu.

Türkiye Futbol Federasyonu 12 Haziran günü liglerin başlayacağını duyurdu ve müsabakalarda görev alacakların 2 gün öncesinden korona virüsü testinden geçirilmesini istedi. İzmir’de 12 Haziran Cuma günü Göztepe ile Trabzonspor arasında oynanacak karşılaşmadan önce Gürsel Aksel Stadı'nda özel güvenlik, çevik kuvvet polisleri, kulüp ve stat çalışanları ile basın mensuplarına PCR ve antikor testleri yapıldı.

UZUN SÜRE GÖREVLİLER BEKLENDİ

Yine cuma günü oynanacak Fenerbahçe-Kayserispor maçının yardımcı hakemleri Manisa bölgesinden Volkan Ahmet Narinç ile İzmir bölgesinden İbrahim Bozbey'in testleri de Gürsel Aksel Stadı'nda gerçekleştirildi.

Yaklaşık 250 kişi aynı anda test için stada çağrılırken, sosyal mesafe kuralı unutuldu. Uzun süre test yapacak görevliler beklenirken zaman zaman tartışmalar yaşandı.

Öte yandan testler stadın kapalı bir alanında gerçekleştirildi, test sırası bekleyenler sosyal mesafeyi ihlal ederek, kuyruk oluşturdu. Bazı basın mensupları önlem almak amacıyla yapılan testlerin virüsün yayılmasına zemin hazırlayacak bir ortamda gerçekleştirildiğini belirterek, TFF’ye ve yetkililere tepki gösterdi. (ANKA)