Beşiktaş: Yeni sezona Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun ismi verilsin

Beşiktaş, Süper Lig'de gelecek sezona korona virüsü nedeniyle vefat eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun isminin verilmesi için TFF'ye başvurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş, Süper Lig 2020-2021 sezonuna korona virüsü (Covid-19) vakalarını tedavi ederken virüse yakalanan ve vefat eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun isminin verilmesini önerdi.

Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuru yapan Beşiktaş, ilk vakalara müdahale eden Taşçıoğlu'nun sembol bir isim olduğu belirtildi.

Beşiktaş'tan yapılan açıklamada, "Covid-19 pandemisinin ülkemizdeki ilk vakalarını teşhis ve tedavi eden Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu, muayeneler sırasında virüsten etkilenmiş ve 1 Nisan 2020 tarihinde aramızdan ayrılmıştı. Ülkemizin Kovid-19 pandemisiyle mücadelesinde sembol bir isim olan Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun adının yaşatılması gerektiğine inanıyoruz" denildi.

Dilekçenin TFF'ye verildiği aktarılan açıklamada, "Bu nedenle Türkiye Futbol Federasyonu'na, 2020-21 Süper Lig sezonuna 'Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu' isminin verilmesini talep eden bir dilekçe ile başvuruda bulunduğumuzu kamuoyuna duyurur, Covid-19 salgını nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavileri devam eden vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)