Premier Lig 17 Haziran'da başlayacak

Korona virüsü nedeniyle ara verilen Premier Lig, 17 Haziran'da seyircisiz olarak başlayacak

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Premier Ligi (İngiltere 1'inci ligi) maçları, korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle verilen 100 günlük aranın ardından, 17 Haziran Çarşamba günü Aston Villa-Sheffield United ve Mancester City-Arsenal karşılaşmalarıyla yeniden başlayacak.

Bu iki maç tamamlanınca bütün Premier Lig takımları 29 maç oynamış olacak ve 19-21 Haziran hafta sonu itibaren tam fikstüre geri dönülecek. Ligde geriye kalan 92 karşılaşmanın hepsi, seyircisiz oynanacak.

BBC'nin haberine göre kulüpler karşılaşmaların büyük kısmını kendi evlerinde ve deplasmanlarda oynayacak. Ancak gerilim potansiyeli bazı yüksek maçların, polisin isteğiyle tarafsız sahada yapılacağı belirtiliyor. Brighton, West Ham United ve Cyrstal Palace gibi bazı kulüpler maçların tarafsız sahada oynanmasına karşı çıkmıştı.

Ligde, oyuncular ve teknik personele şu ana kadar yapılan 2752 testin 12'si pozitif çıktı. Oyuncular ve personel haftada iki kez test edilmeye devam edilecek ve dördüncü tur testten itibaren her kulübe bir turda 60 test sağlanacak. Testi pozitif çıkan oyuncu ve personelin yedi gün kendisini karantinaya alması gerekecek.

HABERİN TAMAMI