Foto muhabirlerinden La Liga'ya protesto

İspanya'da salgın tedbirleri kapsamında antrenmanlara ve başlaması muhtemel maçlara alınmaları kısıtlanan foto muhabirleri eylem yaptı. İşlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan basın mensupları kısıtlamaların gözden geçirilmesini istedi ve "Haber alma hakkıyla oynanamaz" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'da foto muhabirlerinin korona virüsü tedbirleri kapsamında futbol kulüplerine girememesi protesto edildi. Birçok muhabir La Liga kurumu ve kulüp binalarının önünde eylem yaptı ve "Haber alma hakkıyla oynanamaz" pankartları açtı.

Birçok foto muhabiri derneği, basın mensuplarının antrenman tesislerine ve maçlar oynanmaya başlandığında stadyumlara alınmamasıyla ilgili kararların gözden geçirilmesini istedi. La Liga'nın Madrid'deki merkezi ile Valensiya, Barselona, Bilbao, Sevilla, Granada birçok kentte kulüp binaları önünde protesto düzenlendi.

Hükümete bağlı Spor Yüksek Konseyi (CSD) ile La Liga'ya seslenen dernekler, basının haber alma hakkının korunmasını ve talep edildi. CSD ise yaptığı açıklamada, basının haber ve görüntü alma hakkıyla ilgili bir çalışma yürütüldüğü ve ertelenen maçların oynanması sırasında, geçmiş uygulamalara benzer bir şekilde görüntü ve bilgi akışı garanti edildi.

Söz konusu krizden dolayı çok sayıda basın mensubu işlerini kaybetme riskiyle karşı karşıya. Kulüpler basın mensuplarının tesislere girmesine izin vermiyor ve antrenmanlara ilişkin fotoğraf ve video görüntüleri kulüplerin kendi tarafından dağıtılıyor. (AA)

Foto muhabirleri "Haber alma hakkıyla oynanamaz" pankartı açtı. (Kaynak: AA)