EuroLeague iptal: Efes favoriydi

THY EuroLeague ve EuroCup 2019-2020 sezonunu iptal etti. Anadolu Efes EuroLeague'de 28 maçta 24 galibiyet almış ve şampiyonluğun favorisi gösterilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Basketbolunun bir numaralı organizasyonu THY EuroLeague ve EuroCup, yönetimin aldığı kararla iptal edildi.

Lig yönetimi kulüpler ile görüş birliği sağlayarak bu sezonun iptal edilmesine karar verdi. EuroLeague CEO'su Jordi Bertomeu ligin iptal edilmesi gerektiği yönünde kararını belirtmişti. Resmi karar da EuroLeague'in Twitter hesabı üzerinden yapıldı ve THY EuroLeague ile EuroCup'ta 2019-2020 sezonunun iptal edildiği açıklandı. EuroLeague'e gelecek sezon aynı 18 takımla devam edileceği öğrenildi.

11 Mayıs tarihinde toplanan Türkiye Basketbol Federasyonu, liglerde yarıda kalan sezonun iptal edildiğini açıklamış ve TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun açıkladığı karara göre 2019-20 şampiyon belirlenmeden tescil edilerek sezonu oynanmamış sayılmıştı.

ANADOLU EFES PLAY-OFF'U GARANTİLEMİŞTİ

THY EuroLeague'de Anadolu Efes lider durumda bulunuyordu. Bu sezon 28 maçın 24'ünü kazanan Mavi Beyazlılar play-off'u garantilemişti. Real Madrid, Barcelona, CSKA Moskova ve Maccabi de play-off'u garantilemişti. (HABER MERKEZİ)