Beşiktaş'ta 8 kişide korona virüsü çıktı

Beşiktaş Kulübü'nde yapılan testler sonucunda 8 kişide korona virüsü çıktı. Tedavilerin başladığı açıklandı, virüs tespit edilenlerin ismi duyurulmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş'ta tesislerde yapılan testlerde önce 8 kişide korona virüsü tespit edildiği açıklandı. Ardından Kulüp Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin de korona tespit edilenler arasında olduğu açıklaması geldi.

İlk olarak kulüp doktoru Tekin Kerem Ülkü tarafından yapılan açıklamada tedavilerin başladığı ifade edildi, futbolcuların mı yoksa çalışanların mı pozitif olup olmadığı ise belirtilmedi.

Açıklamada şöyle denildi:

"13 Mayıs Çarşamba günü, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde, tüm futbolcularımız, teknik heyetimiz ve tesis çalışanlarımıza ikinci kez Covid-19 testi yapılmıştır.

Yapılan testler neticesinde, sekiz kişide pozitif Covid-19 test sonucu tespit edilmiştir.

Testi pozitif sonuçlanan kişilerin takip ve tedavi sürecine, ilgili prosedürler doğrultusunda derhal başlanmıştır."

Yapılan ikinci açıklamada ise Başkan Çebi'nin testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Böylece kulüpte geçen cuma günü açıklanan 2 vaka ile birlikte toplam pozitif vaka sayısı 10’a çıkmış oldu. Kulüpte tüm antrenmanlar iptal edildi. Siyah beyazlılar ayrıca cuma gününden itibaren tesiste yapacağı 4 günlük ilk etap kampını da iptal etti.

Süper Lig'de daha önce Ankaragücü ve Fenerbahçe'de de korona virüsü vakaları görülmüştü. Son olarak dün TFF 1. Lig ekiplerinden Erzurumspor'da 11 kişide virüse rastlanmıştı. (HABER MERKEZİ)