Okan Buruk: Kulüpler artık daha az para harcayacak

Korona virüsü salgını nedeniyle futbolun ekonomik olarak zor bir döneme girdiğini söyleyen teknik direktör Okan Buruk, "Gidişat çok da iyi değil. Bundan sonraki sezonlarda da bunun etkileri hissedilecektir. Kulüplerin kasasına fazla para girince çok harcanıyordu, şimdi az para girince az para harcanacak. Doğru transferler ve paranızı doğru kullanmanız gerektiği bir döneme doğru gidiliyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, korona virüsü salgını (Covid-19) nedeniyle kulüplerin gelirlerinin azaldığını ve bu durumun etkilerinin sonraki sezonlarda da hissedileceğini söyledi.

Dünya gazetesinden Ceyhun Kuburlu'nun haberine göre, futbol endüstrisinin zor bir döneme girdiğini belirten Okan Buruk, “Elbet bu günlerde geçecek eski günlerimize kavuşacağız. Ancak birçok sektör de olumsuz etkilenecek. Bunların başında da futbol geliyor. Bugün kulüplerin kasasına para girmiyor. Yayıncı kuruluş ödeme yapmıyor, maç günü geliriniz yok. Futbolcular da para kazanamıyor. Gidişat çok da iyi değil. Bundan sonraki sezonlarda da bunun etkileri hissedilecektir" dedi.

Kulüplerin altyapıya yatırım yapması gerektiğini dile getiren Buruk, "Kulüplerin kasasına fazla para girince çok harcanıyordu, şimdi az para girince az para harcanacak. Doğru transferler ve paranızı doğru kullanmanız gerektiği bir döneme doğru gidiliyor. Başakşehir benim 8’inci kulübüm. Artık kulüplerin altyapıya yatırım yapması gereken bir dönem. Ancak önce altyapının da altyapısını oluşturmalı. Her yıl kulüpler bir futbolcu çıkarmalı en az" diye konuştu.

HABERİN TAMAMI