Hentbolda ligler tescil edildi

Basketbol ve voleybol liglerinin ardından hentbol ligleri de tescil edildi: Şampiyon yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de basketbol ve voleybol liglerinin tescil edilmesinin ardından Türkiye Hentbol Federasyonu da kararını verdi. Federasyon Başkanı Bilal Eyüboğlu, tüm liglerde normal sezonun sıralamaya göre tescil edildiğini ve liglerde şampiyon ilan edilmeyeceğini açıkladı.

Eyüboğlu, Avrupa kupalarına katılımın da lig sıralamasına göre yapılacağını söyledi. Ayrıca liglerde küme düşme de olmayacak.

Eyüpoğlu, bu süreçte kulüplerle sürekli temas halinde olduklarını ifade ederek, "Yönetim kurulumuz bugün toplandı. Biz hentbol olarak normal sezonun tescil edilmesini, Türkiye Kupası dahil olmak üzere şampiyon ilan edilmemesini, ligden düşme olmaması kararını aldık. Kulüplerin Türk hentbolunun içerisinde yer alan sporcu, antrenör, hakem, idareci kısaca hentbol ailesinin sağlığını korumak amacıyla kulüplerin Avrupa kupalarındaki temsil hakları liglerin sıralaması göre yönetim kurulumuz tarafından belirlenecektir. Gelecek sezonun lig yapıları, takım sayıları, ilgili mevzuat hükümlerine göre yönetim kurulumuz tarafından oluşturulacaktır. Bu alınan karar bütün kulüplerin ortak görüşüdür" dedi. (HABER MERKEZİ)

Basketbolda ligler iptal edildiBasketbolda ligler iptal edildi

Voleybolda ligler tescil edildi, şampiyon yokVoleybolda ligler tescil edildi, şampiyon yok