Basketbolda ligler iptal edildi

Türkiye Basketbol Federasyonu, korona virüs salgını nedeniyle ara verilen liglerin iptal edildiğini açıkladı. TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu'nun açıkladığı karara göre 2019-20 sezonu, şampiyon belirlenmeden tescil edilerek oynanmamış sayıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), yeni tip korona virüsü (Covid-19) salgını nedeniyle tüm liglerin şampiyon ilan edilmeden ve küme düşme olmadan sonlandırıldığını duyurdu.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yönetim kurulunun gerçekleştirdiği toplantının ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Türkoğlu, "Federasyon yönetim kurulu olarak liglerimizi sonlandırmış bulunuyoruz. Hiçbir ligimizde şampiyon ilan edilmeyecektir" dedi.

Ligdeki sıralamanın mevzuata göre belirleneceğini kaydeden Türkoğlu, "Sezon öncesi belirlenen statüdeki ligden düşme ve çıkma işlemleri uygulanmayacaktır" ifadelerini kullandı.

'TÜM KULÜPLERİMİZİN GÖRÜŞLERİNİ ALDIK'

Gelecek sezonki lig yapısının kulüp mali denetim ve lisans talimatı olmak üzere ilgili mevzuata göre olacağını anlatan Türkoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Basketbol için en hayırlı kararlardan biri olduğuna inanıyorum. Her zaman ekip olarak önümüzdeki dönemleri yılları planlayan ekip olmuştuk. 1,5 aylık süreci kurtarmaktansa önümüzdeki birkaç yılı kurtarmak adına daha sağlıklı adımlar atmamız gerektiğine karar verdik. Nitekim böyle bir karar aldık. Bu kararlarımızı kulüplerimizle istişare ederek aldık. Bundan sonraki süreçte önümüzdeki 2-3 ayı en sağlıklı şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Verdiğimiz karar inşallah Türk basketboluna hayırlı olmuştur."

Basketbol liglerine ilişkin tüm senaryoların değerlendirildiği ve başta ilgili bakanlıklar olmak üzere FIBA ve TBF Sağlık Kurulu ile tüm kulüplerin görüşlerinin alındığı kaydeden Türkoğlu, "16 takımımızın 13'ü liglerin bu şekilde sonlandırılmasıyla ilgili dönüş yaptı. Kadınlarımızda ise 13 takımın 11'i ligin sonlandırılmasıyla dönüş yaptı. Bu çerçevede böyle bir karar aldık" değerlendirmesinde bulundu.

Pandemiden dolayı önlerini göremediklerini anlatan Türkoğlu, "Bu kararla herkesin önünü daha sağlıklı göreceği durum olacak. Herkesin hazırlanma imkanı olacak" diye konuştu.

GALATASARAY: LİGLER OYNANARAK TAMAMLANSIN

Bu arada Galatasaray Kulübü'nün Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) erkek ve kadınlarda liglerin oynanarak tamamlanması yönünde görüş belirttiği öğrenildi.

Galatasaray Doğa Sigorta Erkek Basketbol Takımı, ING Basketbol Süper Ligi'nde 23. haftayı 3. sırada tamamlamış, sarı-kırmızılı kadın takımı ise Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 19. maç sonunda 2. sırada bulunuyordu. (AA)

Voleybolda ligler tescil edildi, şampiyon yokVoleybolda ligler tescil edildi, şampiyon yok