beIN Sports: Ödemeler donduruldu

Süper Lig ve 1. Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports, kulüplerin yayın hakkı ödemelerinin iddia edildiği gibi eksik yapılmayacağını ancak geçici bir süre dondurulduğunu duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını nedeniyle liglere uzun süreli ara verilmesinin ardından yayıncı kuruluş beIN Sports'tan kulüplere yapılacak ödemelerle ilgili ilk açıklama geldi. Yayıncı kuruluş, kulüplere ödeme yapmayacağı iddiaları üzerine, 'ödeme olacak ama şimdi değil' açıkaması yaptı.

Konuya ilişkin açıklamada şöyle denildi:

"Digiturk, dünya genelinde bazı yayıncılar naklen yayın lisans anlaşmalarını feshetmeye karar verirken bu tür bir adım atmamış, sadece ödemelerini geçici bir süre için dondurmuştur. İddia edildiği üzere sözleşme çerçevesinde ödemelerin eksik yapılması söz konusu olmadığı gibi, Digiturk’ün sezon başından beri yaptığı ödemeler oynanmış olan tüm karşılaşmaları kapsamaktadır. Türk futboluna olan bağlılığımız her şekilde devam edecek ve 2019/20 sezonunun nasıl tamamlanacağına ilişkin koşullar netleşir netleşmez, yeni ödeme takvimi de belli olacaktır."

(HABER MERKEZİ)