Saha kenarındaki beton zemin futbol hayatını bitirdi

Van'da oynadığı amatör lig maçında başını beton zemine çarpan Ümit Karasu bir daha futbol oynayamayacak. Sporcu, sorumlular hakkında yargıya başvuracak.

Google Haberlere Abone ol

VAN - İki hafta önce oynanan amatör lig maçında taç çizgisinin hemen yanında bulunan beton zemine kafasını çarpan Çaldıransporlu Ümit Karasu artık futbol oynamayacak. Futbol hayatı biten futbolcunun kronik sorunlarla yaşamına devam etme riski de var. Ümit Karasu, ihmali olan herkesten şikayetçi olacağını söyledi.

Van’da Serhatspor-Çaldıranspor arasında 15 Mart'ta oynanan Amatör Lig Play-Off müsabakasında Çaldıranspor futbolcusu Ümit Karasu, kafasını saha kenarında bulunan beton zemine çarptı. Kafasından ağır darbe alan Ümit Karasu, Van YYÜ Üniversitesi'nde ameliyat oldu. 13 gündür tedavisi devam eden ve dün taburcu olan futbolcunun sigortası bulunmuyor. Kimseden destek görmeyen Karasu’nun hastane giderleri de ailesi tarafından ödendi. Bir kulağı henüz duymayan sporcunun futbol hayatı biterken, kulağındaki problemin durumu önümüzdeki günlerde belli olacak. Futbolcunun tedavisi sırasında SGK borcunun birikmiş olması gerekçesiyle iki gün önceki tomografisi de çekilmedi.

SAHA STANDARTLARA UYGUN DEĞİL

Ümit Karasu’nun başına gelenler tamamen amatör liglerin içinde bulunduğu koşullardan nedeniyle gerçekleşti. Standartlara göre taç çizgisine altı metre mesafede olması gereken beton zemin Van’da amatör maçların oynandığı sanayi stadında sadece bir metre mesafede. Korona virüsü nedeniyle normalden önce hastaneden taburcu edilen ve evinde dinlenen Ümit Karasu, başına gelen olayın normal olmadığını söyledi. İhmaller zincirinin sonunda gerçekleşmiş bir kazanın kurbanı olduğunu kaydeden Karasu, “Amatör ligde hayatımız hiçe sayılıyor. Bugün bu kazayı ben yaşadım yarın başka bir arkadaşım yaşayabilir. İnsan hayatı bu kadar basit olmamalı. Bizim futbol oynadığımız sahalar futbol oynanacak kriterlere sahip değil” diye konuştu.

En çok da bir daha futbol oynamayacak olmasına üzülen Ümit Karasu, “Bu durum bana acı veriyor ama Allah’tan ümit kesilmez. Bu şartlar altında futbol oynamam çok zor. Şu anda bir kulağım tamamen duymuyor ve bütün tedavi masrafımı cebimden ödüyorum. Sadece ameliyattan sonra ziyarete gelen saha sorumluları ve genel sorumlular hiçbir şekilde bir daha beni aramadılar. Geçmiş olsun deyip gittiler. İnsanların hayatını bu kadar basitleştiren sorumluların hepsinden şikâyetçi olacağım. Umarım benim yaşadığımı bir başka meslektaşım yaşamaz” dedi. (DUVAR)

Saha kenarındaki beton zemin can alıyorduSaha kenarındaki beton zemin can alıyordu

Etiketler Van futbol Ümit Karasu