Muslera: Sözlerim tamamen yanlış anlaşıldı

Galatasaray'ın kalecisi Muslera, Türkiye'deki virüs salgınıyla ilgili olarak "Başkan (Cumhurbaşkanı Erdoğan), dini hastalığın önüne koydu. Dualarla başa çıkabileceğini düşündü. İşlerin daha karmaşık hale gelmesine yol açtı" dedi. Daha sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Muslera sözlerinin yanlış anlaşıldığını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray’ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, Abdurrahim Albayrak’ın korona virüsü testinin pozitif çıkmasının ardından bir açıklama yaptı. Muslera, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi, “Başkan dini Koronovirüs’ün önüne geçirdi ve işler zorlaştı” dedi. Daha sonraki açıklamasında sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Muslera, "Bir röportajda kullandığım sözlerim tamamen yanlış anlaşılmış. Dinine çok bağlı bir insan olarak dinle ilgili olumsuz bir yorum yapmam söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray ve Uruguay Milli takım kalecisi Muslera, Teknik Direktör Fatih Terim’in korona virüsü testinin pozitif çıktığını öğrenmeden önce Uruguay'daki Sport 890’a verdiği röportajda, kendisine yapılan testin sonucunu beklediğini açıkladı, Muslera röportajında, “Bugün kötü haberlerimiz vardı, Galatasaray Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak pozitif çıktı ve bizim için yaptıkları sonuçları bekliyoruz. Son kez iki hafta önce temasımız olmuştu" dedi.

Muslera Türkiye'deki durumla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şöyle eleştirdi: “Türkiye çok büyük bir nüfusa sahip ve bugünlerde 300 ila 350 enfeksiyon var. Başkan, dini hastalığın önüne koydu. Dualarla başa çıkabileceğini düşündü. İşlerin daha karmaşık hale gelmesine yol açtı"

Muslera şöyle devam etti: “Burada ilkbahardan yaza gidiyoruz ve iklimdeki değişikliklerin de etkileri var. Biraz alerjim var. Tıkalı bir burnum var ve zaten bunun bir semptom olduğunu düşünüyorum.”

Türkiye’nin maçları erteleyen son liglerden biri olduğuna dikkat çeken Muslera ve Kolombiyalı Radamel Falcao ile birlikte kamuoyunu harekete geçirmek için çalıştıklarını ifade etti.

“Beşiktaş’a karşı izleyici olmadan oynanacak derbi öncesi korku yaşadıklarını belirten Muslera, “Maçı iptal etmek ve ligi askıya almak için Falcao ile bir grup oluşturduk. Ancak maç sonrası neyse ki mümkün oldu. Mayıs ve Haziran ayları arasında Play off ve play yapmak için spekülasyon yapıyorlar, ancak onaylanmış hiçbir şey yok” dedi.

'DİNLE İLGİLİ OLUMSUZ BİR YORUM YAPMAM SÖZ KONUSU OLAMAZ'

Fernando Muslera, sözlerinin sosyal medya ve basında gündem olmasının ardından Instagram hesabından açıklama yaptı ve sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti.

Muslera "Dünya olarak zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde, sosyal medyada gördüğüm kadarıyla yaptığım bir röportajda kullandığım sözlerim tamamen yanlış anlaşılmış. Dinine çok bağlı bir insan olarak dinle ilgili olumsuz bir yorum yapmam söz konusu olamaz..." ifadelerini kullandı.

"Dünya olarak korku ve şüphe dolu bir dönemden geçiyoruz" diyen Muslera, şöyle devam etti:

"9 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ve hayatımı bu güzel ülkede kazanıyorum ve burayı hep 2. ülkem gibi görüyorum. Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan’ın, hükümetin, Sağlık Bakanı'nın ve bütün sağlık personelinin özverili çalışmasını her geçen gün ekranlardan ve sosyal medyadan takip ediyoruz. Sağlık konusu spordan, futboldan ve her şeyden daha önemli ve değerlidir. Bütün kalbim ve dualarım sizlerle... Sabırlı olalım ve evde kalalım... Sizleri çok seviyorum #evdekal" (HABER MERKEZİ)