Olimpiyat'a ilk korona boykotu: Kanada ve Avustralya takım göndermeyecek

Kanada ve Avustralya’nın Olimpiyat komiteleri, Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyatı'nın ertelenmemesi halinde takım göndermeyeceklerini duyurdu. Japonya Başbakanı Shinzo Abe ise ‘organizasyonu ertelemenin ihtimal dahilinde olduğunu’ söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada ve Avustralya, tüm dünyaya yayılan korona virüsü salgını nedeniyle Tokyo’da düzenlenecek 2020 Olimpiyat Oyunları'na takım göndermeyecek. İki ülkenin Olimpiyat komiteleri, 2020 Olimpiyatı'nın bir yıl ertelenmesi çağrısı yaptı.

Kanada Olimpiyat Komitesi, organizasyonun bir yıl ertelenmemesi halinde sporcuların gönderilmeyeceğini açıkladı. Komite, ertelememe kararının ‘sporcuların ve ailelerin sağlığını tehdit edeceğini’ belirtti.

Komitenin açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Olimpiyat'ı ertelemenin beraberinde getireceği zorlukların farkındayız ancak hiçbir şey topluluğumuzun sağlığından ve güvenliğinden daha önemli değil.”

Avustralya Olimpiyat Komitesi Başkanı Matt Carroll ise sporcuların '2021 Olimpiyat'na hazırlanmaları gerektiğini söyledi. “Sporcularımız kendi sağlıklarını ön plana koymalılar” denilen Komite açıklamasında, ‘oyunların temmuz ayında düzenlenemeyeceği’ ifade edildi.

ABE: OLİMPİYATLAR ERTELENEBİLİR

Ev sahibi Japonya'nın Başbakanı Shinzo Abe ise konuyla ilgili son açıklamasında, organizasyonun düzenlenmesinin zora girmesi halinde ertelenebileceğini söyledi. Abe, son kararı Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin vereceğini belirtti. (DIŞ HABERLER)