Ronaldinho sahte pasaporttan tutuklandı

Sahte pasaport düzenlemek iddiasıyla Paraguay'da gözaltına alınan Brezilyalı eski yıldız futbolcu Ronaldo de Assis Moreira, bilinen adıyla "Ronaldinho", tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Paraguay'ın başkenti Asuncion'da bir yardım etkinliğine katılmak amacıyla ülkeye giriş yapan eski futbol yıldızı Ronaldinho ve kardeşi Roberto de Assis kaldıkları otelde yapılan kimlik kontrolünde sahte pasaport kullandıkları gerekçesiyle cuma günü (6 Mart) gözaltına alınmıştı. Ronaldinho ve kardeşi tutuklandı.

Brezilya vatandaşları Paraguay’ı ziyaret ederken, iki ülkenin de MERCOSUR bloğunda olması sebebiyle, pasaporta ihtiyaç duymuyor. Ancak Ronaldinho ve kardeşinin Brezilya'dan çıkış yaparken kendi pasaportlarını kullandıkları Paraguay’a giriş yaptıkları sırada ise başka kişilere ait olan Paraguay pasaportunu kullandıkları ortaya çıktı. Gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra savcılığın talimatıyla yeniden gözaltına alınan iki kardeş hakkında tutuklama kararı çıktı.

İlkk gözaltına alındıklarında savcı Federico Delfino, iki kardeşin suçu fark etmeden işlemesi sebebiyle tutuklama yoluna gitmeden mahkemeden farklı bir şekilde cezalandırılma talep etmişti. Ancak mahkeme bu talebi kabul etmedi. Ronaldinho ve kardeşi, kısa süre içerisinde tekrar hakim karşısına çıkacak. İkilinin soruşturma sürecinde tutukluluklarının devam etmesi veya serbest bırakılması yönünde karar verilecek. Dünyanın en yetenekli orta saha oyuncuları arasında gösterilen Ronaldinho, 2015 yılında nokta koyduğu futbol kariyerinde Paris Saint-Germain, Milan ve Barcelona gibi Avrupa'nın önemli takımlarında forma giymişti. (AA/HABER MERKEZİ)