7 gollü maçta kazanan Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Trabzonspor, Çaykur Rizespor'u 5-2 yendi. Trabzonspor'da 90+6'ncı dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Obi Mikel, oyundan atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig'in 24'üncü haftasında Trabzonspor, Çaykur Rizespor'u konuk etti.

36'ncı dakikada Çaykur Rizespor öne geçti. Ceza alanı yakın mesafede Da Costa'nın markajına rağmen Skoda topu Melnjak'a aktardı. Melnjak'ı da altıpas çizgisi hemen gerisinden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.

65'inci dakikada Trabzonspor, beraberliği yakaladı. Sosa'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde Da Costa'nın kafa vuruşunda kaleci Gökhan Akkan'ı geçen top direğe çarparak filelerle buluştu: 1-1.

Trabzonsporlu Sosa'nın 71'inci dakikada kullandığı köşe vuruşunda, savunmanın uzaklaştıramadığı top arka direkteki Ekuban'ın önüne düştü. Ekuban da altıpas çizgisinin hemen gerisinden sert bir şutla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-1.

76'ncı dakikada Trabzonspor farkı ikiye çıkardı. Sol taraftan ceza alanına giren Nwakaeme, Fernandes tarafından düşürülünce maçın hakemi Abdulkadir Bitigen, penaltı noktasını gösterdi. Sosa, kullandığı penaltı vuruşunda topu kaleci Gökhan Akkan'ın solundan ağlara yolladı: 3-1.

79'uncu dakikada sağ taraftan kullanılan serbest atışta, savunmanın bir türlü uzaklaştıramadığı topu Rizesporlu Skoda, düzgün bir vuruşla kaleci Uğurcan Çakır'ın solundan filelere yolladı ancak Video Yardımcı Hakem uygulamasıyla gol iptal edildi.

Trabzonspor harika!Trabzonspor harika!

86'ncı dakikada Bordo-mavili takım dördüncü golü buldu. Sörloth'un pasında ceza yayı üzerinden Nwakame'nin yerden şutunda top filelerle buluştu: 4-1.

90+1'inci dakikada Skoda'nın ceza alanı içinden şutunda Obi Mikel'e çarpan top yan direkten döndü. Daha sonra pozisyonu Video Yardımcı Hakem uyarısının ardından izleyen Abdülkadir Bitigen, penaltı noktasını gösterirken Mikel'i de ikinci sarı karttan kırmızı oyundan attı ve Trabzonspor 10 kişi kaldı. 90+6'ncı dakikada Skoda, penaltı atışını sert bir vuruşla golle sonuçlandırdı: 4-2.

90+8'inci dakikada ev sahibi ekip bir gol daha attı. Nwakaeme'nin pasında, ceza alanı içinde Ndiaye'nin şutunda, top kaleci Gökhan Akkan'ın solundan filelerle buluştu: 5-2

Trabzonspor, karşılaşmadan 5-2 galip ayrıldı. (TRABZON/AA)