Süper Lig'e her hafta başka lider

Süper Lig'de liderlik mücadelesi büyük çekişmeye sahne oluyor. 21'inci haftanın lideri Sivasspor, 22'inci haftada koltuğunu Trabzonspor'a devretti. Bir maç eksikle 45 puanı olan Bordo mavililer, bu hafta 46 puana yükselen Başakşehir'in gerisine düştü ve ikinci sırada yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zirve mücadelesi veren takımlar arasındaki puan farkının az olduğu Spor Toto Süper Lig'de liderlik son iki hafta iki kez el değiştirdi.

Süper Lig'in ilk yarısını lider olarak tamamlayan Demir Grup Sivasspor, birincilikteki yerini 22'nci haftaya kadar korudu.

21'inci hafta sonunda Sivasspor, 42 puanla birinci sırada yer alıyordu. Sivasspor'u bir maç eksiği olan Trabzonspor 41, Medipol Başakşehir 40, Aytemiz Alanyaspor ve Galatasaray 39'ar puanla takip ediyordu.

Süper Lig'de 21'inci haftanın puan durumu

Sivasspor, 22'nci haftada Trabzonspor deplasmanından 2-1'lik mağlubiyetle döndü. Medipol Başakşehir sahasında Beşiktaş'ı tek golle yenerken, Aytemiz Alanyaspor ise yine tek golle Gençlerbirliği'ne mağlup oldu. Galatasaray da Yeni Malatyaspor'u 1-0'la geçti.

22'inci hafta tamamlandığında yeni lider 44 puana yükselen Trabzonspor oldu. Bordo mavilileri, 43 puanla Medipol Başakşehir, 42 puanla Galatasaray, 42 puanla Demir Grup Sivasspor ve 39 puanla Aytemiz Alanyaspor izledi.

22'inci haftaya lider olarak giren Demir Grup Sivasspor, Trabzonspor yenilgisinin ardından dördüncü sıraya geriledi.

Süper Lig'in 23'üncü haftası ise dün oynanan iki maçla tamamladı. Bu hafta Trabzonspor'la Beşiktaş 2-2 berabere kaldı ve birer puanı paylaştı.

Demir Grup Sivasspor, Aytemiz Alanyaspor'u 1-0; Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-1 ve Medipol Başakşehir, Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti.

Puanını 46 çıkaran Medipol Başakşehir, liderlik koltuğuna oturdu. Başakşehir'i sırasıyla 45'er puanlı Trabzonspor, Galatasaray ve Demir Grup Sivasspor takip etti. Aytemiz Alanyaspor ise 39 puanla beşinci sırada yer aldı. Süper Lig'de 23'üncü hafta sonunda puan durumu şöyle:

ERTELENEN MAÇLAR NE ZAMAN OYNANACAK? 

Süper Lig'in 19'uncu haftasında deprem nedeniyle ertelenen Btc Turk Yeni Malatyaspor-Trabzonspor maçı, 11 Mart Çarşamba günü saat 20.00'de oynanacak.

21'inci haftadaki Göztepe-Çaykur Rizespor mücadelesi, Karadeniz'deki kötü hava koşulları nedeniyle Çaykur Rizespor'un İzmir'e gidememesi üzerine ertelenmişti. İki takım 17 Mart Salı günü saat 20.00'de sahaya çıkacak.

GOL KRALLIĞINDA SON DURUM

Gol krallığı yarışında zirvede yer alan Trabzonsporlu Alexander Sörloth, Beşiktaş karşısında iki kez ağları havalandırdı ve gol sayısını 19'a çıkardı. Sörloth'un rakipleri ise bu haftayı boş geçti.

Aytemiz Alanyasporlu Pappis Demba Cisse 16, Antalyasporlu Adis Jahovic 13, Gençlerbirliği forması giyen Bogdan Stancu ve Fenerbahçe'nin golcüsü Vedat Muriqi 12 golde kaldı. İlk yarıda istikrarlı bir performans gösteren Muriqi, gol atmama serisini 4 maça çıkardı. (HABER MERKEZİ)

Alexander Sörloth: 'Kuzeyin Kralı' tahtı bırakmıyorAlexander Sörloth: 'Kuzeyin Kralı' tahtı bırakmıyor

Vedat Muriqi: Babası futbola küstü oğlu golcü olduVedat Muriqi: Babası futbola küstü oğlu golcü oldu