İki penaltı, üç kırmızı kart var, Galatasaray 3-1 kazandı

Fenerbahçe, Kadıköy'de 21. dakikada Kruse'nin gölüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Sarı kırmızılılar 40'ta Donk ile beraberliği sağladı. İlk yarı 1-1 bitti. Ersun Yanal 66. dakikada kırmızı kart gördü. Galatasaray penaltıdan 2-1 öne geçtikten sonra gerilim yükseldi. Belhanda ve Deniz Türüç kırmızı kart görünce iki takım 10'ar kişi kaldı. Onyekuru, 97'de sarı kırmızılıları 3-1 öne geçirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadıköy'deki derbide ilk golü Fenerbahçe attı. Sarı Lacivertliler 21. dakikada Max Kruse'nin penaltı golüyle Galatasaray karşısında 1-0 öne geçti. Konuk ekip ise 40'ta Donk'un golüyle beraberliği sağladı. İlk yarı 1-1 sona erdi. Çok sayıda sarı kart çıkan maçta Teknik Direktör Ersun Yanal, 66. dakikada kırmızı kart ile tribüne gönderildi. 77. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Falcao atışı gole çevirdi ve takımını 2-1 öne geçirdi. Gerilimin iyice yükseldiği maçta Galatasaray'da Belhanda, Fenerbahçe'de ise Deniz Türüç kırmızı kart gördüler. Maça 10 dakika uzatma eklendi. Onyekuru 97. dakikada Galatasaray'ı 3-1 öne geçirdi. Maç bu skorla sona erdi. Fenerbahçe seyircisi "Ersun Yanal istifa" sloganları attı.

Fenerbahçe ile Galatasaray bugün toplamda 391, ligde ise 147. kez kozlarını paylaştı. Ev sahibi sahasında 20 yıldır Galatasaray'a kaybetmiyordu.

Fenerbahçe'nin golünü Kruse penaltıdan attı. Fotoğraf: AA

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, maç öncesi yaptığı açıklamada,  kendileri için önemli olanın şampiyonluklar olduğunu söyledi.

Galatasaray, Donk ile beraberliği buldu. Fotoğraf: AA

Süper Lig'de Trabzonspor bir maç eksiğiyle 45 puanla lider durumda. Trabzon'u aynı puanla Sivasspor takip ediyor. Galatasaray 45, Başakşehir 43, Alanyaspor 39, Fenerbahçe 38 puanla zirve yarışını sürdürüyor.

MAÇIN İLK 11'LERİ

Fenerbahçe'nin 11'i: Altay, Isla, Serdar, Jailson, Hasan Ali, Tolgay, Ozan, Dirar, Tolga, Kruse, Vedat Muriqi.

Galatasaray'ın ilk 11'i: Muslera, Mariano, Donk, Marcao, Saracchi, Seri, Ömer, Feghouli, Belhanda, Onyekuru, Falcao (HABER MERKEZİ)

TRT 'Yanal istifa etti' dedi, yardımcısı yalanladıTRT 'Yanal istifa etti' dedi, yardımcısı yalanladı