Galatasaray Başkanı derbi için Fetih Suresi'nden ayet okudu

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'yi deplasmanda 20 yılı aşkın süredir yenememelerinin sorulması üzerine, Fetih Suresi'nin ilk ayetini okudu. Surenin, "Doğrusu biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik" ayetini okuyan Cengiz, "Kime nasip olur bilmiyorum ama 'İnna fetahna leke fethan mübina' diye bir şey var. Saygı duymak gerekir. 20 yıl oldu. Müthiş bir şey. İnşallah pazar günü ve hiçbir hakem etkisi olmadan sahada olur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Türk Telekom Stadı'nda düzenlenen ve Sarı-kırmızılı kulübün Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladığı törende gündeme dair soruları yanıtladı.

ALİ KOÇ'A TEPKİ: MAÇIN GİDİŞATINI ETKİLEMEK İÇİN SAATLERCE KONUŞTU

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un dünkü basın toplantısını eleştiren Mustafa Cengiz, "İki saati dinlediğimde aklımda, 'Pazar günü Türkiye'de önemli bir derbi var, ne yapar ederim de o maçın hakemini etkilerim, geçmişte aleyhime yapılan hataları sergileyerek mağdur durumda olduğumu topluma gösteririm, TFF ve maçın hakemini etkileyerek bu maçı alırım' kaldı. Bu şekilde bir algı hissettim" diye konuştu.

Koç'un Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yöneticilerini ve hakemleri etki altına almak istediğini savunan Cengiz, "Bir maçı kazanmak için 1923'ten beri var olan TFF'yi, onun yönetim kurulu üyeleri ile tüm hakem camiasını zan altında bırakarak ne elde edebilirsiniz. Böyle bir galibiyet, böyle bir zafer bizden uzak olsun. Bir hakemi, bir maçın gidişatını etkilemek için saatlerce konuşmak çok yanlış. Türk futboluna hiçbir katkı sağlamaz. Bir maçı kazanabilirsiniz ama bütün geleceği yok edebilirsiniz" ifadelerini kullandı.

'BİLDİRİYİ YAZAN ARKADAŞ BUGÜN HAKEMLERDEN ŞİKAYET EDİYOR'

Mustafa Cengiz, geçen sezonun ilk yarısında Kulüpler Birliği Vakfı'nın yayımladığı ve Galatasaray'ın imza atmadığı bildiriyi, Ali Koç'un kaleme aldığını ileri sürdü. Bildiri metninin yazılı olduğu kağıdı havaya kaldırarak, basın mensuplarına gösteren Cengiz, şunları söyledi:

"Bunun editörü, bugün hakemlerden şikayet eden arkadaşımız. Bu bildiride, 'Ligimizde her daim hakem hataları olmuştur ve olacaktır. Çünkü insanın olduğu her yerde hata da işin bir parçasıdır' yazıyor. Bunu yazan insan, söylemlerine dikkat etmeli. Hakemler de insandır. Bu söyleme olduğu gibi katılıyorum. Bunu yazdıktan sonra hakemlere saldıramazsınız. Biz de hakemleri eleştirdik. Belli isimler, genel olarak bütün takımlara karşı hata yapmayı alışkanlık haline getirmiş ve yıpranmış. Tarafsız da olsa, tartışılır hale gelen insanların artık sahneden çekilmesini istedik. Hala istiyoruz."

'FENERBAHÇE CAMİASINA VE TARAFTARINA BİR ŞEY SÖYLEMİYORUZ'

Türkiye'de unutulmaz İtalyan hakem Pierluigi Collina gibi isimler yetişmesini istediğini aktaran Cengiz, "Collina'lar bekliyoruz, Collina'lar istiyoruz. Bu bir hayal ama Türk hakemliğinin mutlaka buna ulaşacağına inanıyorum. Alttan gelen genç ve kaliteli bir kadro var. Bunlara cesaret tavsiye ediyorum. Gördüğünü çal. Takım tutabilirsin ama adil olacaksın" şeklinde konuştu.

Mustafa Cengiz, derbiden önce Fenerbahçe Kulübü tarafından özel bir karşılama beklemediklerini söyledi. İki yıldır Kadıköy'e gittiğini ancak karşılanmadığını aktaran Cengiz, "Oraya taraftarın içinden ve turnikeden geçerek gidiyoruz. Bir olumsuzluk olmadı. Fenerbahçe'nin seyircisi de centilmendir. Burada Fenerbahçe camiasına ve taraftarına bir şey söylemiyoruz" dedi.

FETİH SURESİ'NDEN AYET OKUDU

Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'yi deplasmanda 20 yılı aşkın süredir yenememelerinin sorulması üzerine, Fetih Suresi'nin ilk ayetini okudu.

Surenin, "Doğrusu biz sana apaçık bir fetih ihsan ettik" anlamına gelen ilk ayetini okuyan Mustafa Cengiz, "Kime nasip olur bilmiyorum ama 'İnna fetahna leke fethan mübina' diye bir şey var. Saygı duymak gerekir. 20 yıl oldu. Müthiş bir şey. Tebrik etmek gerek ama bu kırılacak. O gün pazar günü mü? İnşallah pazar günü ve hiçbir hakem etkisi olmadan sahada olur" şeklinde yanıt verdi.

TSYD'NİN DAVETİ: ER MEYDANINDAN KAÇILMAZ

Türkiye Spor Yazarları Derneğinin (TSYD), Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor kulüplerinin başkanlarının gelecek hafta içi bir araya geleceğiyle ilgili duyurusunun sorulması üzerine Cengiz, şu yanıtı verdi:

"Buraya gelirken öğrendim. Ben katılırım. İsterse iki kulüp olsun. Benim için fark etmez. Madem böyle bir teklif var, er meydanından kaçılmaz. Zevkle gelirim ama karşıya saygı gerek. O tarihte kulüp başkanları uygun mu bilmiyorum. Alternatif tarihler ve saatler vermek zorundasınız. 'Ben yaptım oldu' demekle olmaz. Saati ve günü, benim ve diğer başkanlar için uygunsa katılırım. Buluşma olur ama o kurumda mı olur bilemem. Ayrıca Sayın Vali'miz telefon etti. Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve TFF başkanının bir araya geleceği bir toplantı olacak. Bir araya geleceğiz. İlla bir dernek veya televizyon programı gerekmiyor. Ben kaçmam." (İSTANBUL/AA)