Başkanlar buluşmasına kulüplerden yalanlama

Türkiye Spor Yazarları Derneği, dört büyük takımın başkanının katılacağı ve ulusal televizyonlarda yayınlanacak bir açık oturum düzenleneceğini duyurdu. Kulüpler ise duyurunun ardından yaptıkları açıklamada organizasyon ile ilgili kendilerine haber verilmediğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD), son haftalarda yaşanan hakem hataları ve tartışmalar üzerine, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nu açık oturuma davet ettiğini açıklamıştı. TSYD'nin açıklaması yeni bir tartışma konusu olurken kulüplerden arka arkaya açıklamalar geldi.

TRABZONSPOR: TARAFIMIZA BİLGİ VERİLMEDİ

Trabzonspor kulübü, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ''Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin internet sitesinde dört kulüp başkanının canlı yayında bir araya geleceğine dair bir açıklama yayınlanmıştır. Bahse konu organizasyonla ilgili tarafımıza herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır'' ifadelerini kullandı. Açıklamada futbolun sorunlarının tartışılacağı adresin Kulüpler Birliği olduğunu vurgulanırken Trabzonspor'un, 18 kulübün tamamının dahil olmadığı herhangi bir organizasyonun içerisinde yer almayacağı belirtildi.

FENERBAHÇE: İLETİŞİM KURULMADAN GİRİŞİMDE BULUNULMASINI YADIRGADIK

Fenerbahçe de resmi internet sitesi üzerinden bir açıklama yayınlayarak, ''Bugün, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin internet sitesinde, dört kulüp başkanının 26 Şubat 2020, saat 11.00’de bir araya geleceğine ve kanalların da bunu canlı yayınlayacağına dair bir açıklama yapılmıştır. TSYD’den yapılan açıklama ile ilgili davet, tarafımıza açıklamanın yapılmasını müteakiben ulaşmıştır. Kulübümüzle açık oturumun tarihi ile ilgili herhangi bir istişare yapılmadan böyle bir girişimde bulunulmasını ve iletişiminin yapılmasını hiç şık karşılamadığımızı ve yadırgadığımızı kamuoyuna belirtiriz'' ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Fenerbahçe'nin herhangi bir platformda kulüp başkanları ile birlikte yer almaya hazır olduğu belirtildi.

MUSTAFA CENGİZ: BEN YAPTIM DEMEKLE OLMAZ

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de kendisine TSYD açıklamasının sorulması üzerine, "Ben buraya gelirken öğrendim. Ben katılırım. İsterse iki kulüp olsun. Benim için fark etmez. Madem böyle bir teklif var, er meydanından kaçılmaz. Zevkle gelirim ama karşıya saygı gerek. O tarihte kulüp başkanları uygun mu bilmiyorum. Alternatif tarihler ve saatler vermek zorundasınız. 'Ben yaptım oldu.' demekle olmaz. Saati ve günü, benim ve diğer başkanlar için uygunsa katılırım. Ben kaçmam" dedi.

TSYD, internet sitesinden yapılan açıklamada, "TSYD Levent Tesisleri’nde 26 Şubat 2020 Çarşamba günü saat 11.00’de Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor başkanlarının katılacağı bir açık oturum düzenlenecektir. Tarafsız bir ortamda ve moderatörlüğünü Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Başkanı Oğuz Tongsir’in yapacağı bu açık oturum bütün ulusal televizyonlar tarafından canlı olarak yayınlanacaktır" ifadeleri kullanılmıştı. (HABER MERKEZİ)