Fenerbahçe, Kulüpler Birliği toplantısına katılmadı

Kulüpler Birliği Vakfı aylık toplantısı, TFF yönetiminin katılımıyla yapıldı. Hakem kararları gerekçesiyle TFF'ye tepki gösteren Fenerbahçe, toplantıya katıldı. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, "Ali Koç şu ortamda toplantıya katılmamanın doğru olacağını, hatta toplantının selameti açısından iyi olacağını söyledi" dedi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kulüpler Birliği Vakfı'nın aylık olağan toplantısı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF Başkan Vekilleri Mehmet Baykan, Erhan Kamışlı, Erdal Bahçıvan ve Yılmaz Büyükaydın, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu, Genel Sekreter Kadir Kardaş ile Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, MHK Başkan Vekili Oğuz Sarvan, MHK Video Yardımcı Hakem (VAR) Koordinatörü Barış Şimşek de katıldı.

Toplantının ardından açıklama yapan Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un toplantıya katılmadığını söyledi.

Sepil, "Ali Koç başkan beni aradı ve konuştuk. Kendisi şu ortamda, bu toplantıya katılmamanın doğru olacağını, hatta toplantının selameti açısından iyi olacağını söyledi. Başarılar diledi. Toplantının önemini ve konuları kendisi de biliyordu. Bu durum Fenerbahçe'nin kendi tasarrufu. Ali başkan dün ve bu sabah beni arayarak katılmayacağını söyledi. Biz de Fenerbahçe olmadan bu toplantıyı yaptık" dedi.

Hakem kararları gerekçesiyle TFF'ye tepki gösteren Fenerbahçe, TFF Başkanı Nihat Özdemir'e istifa çağrısı yapmıştı.

'LİSANS KONUSUNA FEDERASYON ÇOK KISA BİR ZAMANDA DÖNÜŞ YAPACAK'

Toplantıda VAR uygulaması ile ilgili bilgilendirmenin yapıldığını belirten Sepil şunları aktardı:

"Uzun süren bir toplantı yaptık. Çünkü konular birikmişti. MHK ile bir araya gelmeyi istedik. Kulüp başkanları olarak kendilerinin sunumunu dinledik. Zekeriya Alp başkanımız, Oğuz Sarvan ve Barış Şimşek bu konuda kulüpleri bilgilendirdiler. Neticede bu konuda MHK'nın görüşünü aldık. Sorularımızın da cevaplarını aldık diyebilirim. Kısa süreç içinde lisans uygulaması konusu vardı. Bu konu oldukça hararetli bir transfer dönemi geçti. Bu geride kaldı şimdi. Geride kalan süreci de kısa tartıştık. Bu konuyla ilgili önümüzde ne yapacağımızı, lisans uygulamasının önümüzdeki sene ne şekilde olacağını, nelerin düzeltilmesi gerektiğini, nelerin kulüpler lehine olabileceğini birlikte tartışılması gerektiğini konuştuk. Bu konuda federasyon çok kısa bir zamanda bir dönüş yapacak. Ondan sonra çalışmalarımıza başlayacağız."

'BÜTÜN KULÜPLER TATMİN OLDU DİYEMEM'

Hakem seçimlerine kadar her konuda detaylı bilgi aldıklarını söyleyen Sepil, "Barış Şimşek, VAR protokolü hakkında kafalardaki soruları yanıtladı. Tabii böyle bir toplantıda her kulüp başkanının düşüncesi farklıdır. Hakem seçimlerine kadar her konuda detaylı bir bilgi aldığımızı söyleyebilirim. Kulüpler Birliği Başkanı olarak 'Bütün kulüpler tatmin oldu' diyemem. Ama en önemlisi bunu sadece kulüplere değil, taraftarlara da izah etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

ÖZDEMİR: IRKÇILIK KONUSUNDA HİÇBİR AYKIRILIĞA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Sepil'in ardından söz alan TFF Başkanı Nihat Özdemir de ırkçılık konusuna dikkati çekerek, "Türkiye ırkçılık konusunda dünyaya örnek gösterilen ülkelerin başında gösterilmektedir. Ancak maalesef son hafta, bu tip girişimler olduğunu gördük. Kulüp başkanları ve bizlerin bu konudan çok rahatsız olduğunu söyleyebilirim. Irkçılık konusunda TFF olarak hiçbir aykırılığa müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

'VAR SAYESİNDE BÜTÜN TAKIMLAR ŞAMPİYONLUĞA OYNUYOR'

"Son günlerde hakemlerimiz Türkiye’nin gündemine çok oturdu" diyen Özdemir, şunları söyledi:

"Mehmet Sepil'in isteği ve arzusuyla MHK Başkanı Zekeriya Alp, Başkan Yardımcısı Oğuz Sarvan ve VAR Koordinatörü Barış Şimşek, başkanlara uygulamaları anlattılar, başkanları dinlediler. Gördük ki yapılan işlemler, uygulamaların nasıl olduğunu, hakem hatalarının nasıl olduğunu uzun süren toplantıda anlattılar. 13 haftamız kaldı. Görüyoruz ki ligde 7 hatta 8 takımın şampiyonluğa oynadığı bir sezon geçiriyoruz. Son dönemde böyle bir lig yaşanmadı. VAR sisteminin uygulanmasıyla, bugün bütün bu takımlar artık şampiyonluğa oynar hale geldi. Bundan herkesin mutlu olması lazım."

'HERKES KULLANACAĞI LİSANA DİKKAT ETMELİ'

Bütün kulüplere eşit mesafede olduklarını aktaran Özdemir, "İlk yılımız, tabii ki eksiklerimiz ve hatalarımız olacak. Bunları tartıştık. Sezon sonunda bilançoların neticesinde uygulayacağımız cezaların neler olacağını, bu konudan ödün vermeyeceğimizi, bütün kulüplere eşit olduğumuzu, bugüne kadar nasıl davrandıysak bundan sonra da böyle olacağını ifade ettik. Türkiye açısından futbol çok önemli. Herkes kullanacağı lisana dikkat etmeli. Rakibe saygıyı unutmamalıyız. Bunu sadece başkanlar, yönetim kurulu üyeleri değil, sahadaki futbolcu kardeşlerimiz de unutmamalı." dedi. (İSTANBUL/AA)