Yeni Malatyaspor'dan Trabzonspor'a tepki: Futbol ahlakına uyulmadı

Yeni Malatyaspor, futbolcusu Guilherme'nin izinsiz olarak Trabzonspor'la transfer görüşmesine tepki gösterdi. Açıklamada, "Futbol ahlakından bahsedenlerin bugün günü kurtarmak adına yaptıkları büyük camiamız tarafından hiçbir zaman unutulmayacak" denildi. Guilherme ise sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilyalı futbolcu Guilherme Costa Marques'in Yeni Malatyaspor'dan ayrıldığı bildirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde futbolcunun bilgi ekranında yer alan bilgide, sarı-siyahlı kulüple 31.05.2021 tarihine kadar sözleşmesi bulunan Guilherme'nin sözleşmesinin bugün fesih edildiği görüldü.

Anadolu Ajansı'nın Yeni Malatyaspor'dan aldığı bilgiye göre ise 28 yaşındaki futbolcu sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti.

'YAPILANLARI CAMİAMIZ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAK'

Yeni Malatyaspor da konuyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Trabzonspor'un Guilherme ile kulübün izni olmadan görüşmeler yaptığı ve Brezilyalı futbolcunun bu sabah takımın kamp yaptığı izin alınmadan Trabzon'a çağrıldığı belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kamuoyunun malumu üzere futbolcumuzun asıl sahibi olan Alvarenga Kulübü ile yapmış olduğumuz sözleşmenin çıkış maddesini kullandıklarını düşündüğümüz Trabzonspor Kulübü'ne ve değerli camiasına bir bilgilendirme yapma zarureti doğmuştur. Şöyle ki; yıllara mal olmuş Trabzonspor-Malatyaspor dostluğunu, kardeşliğini zedelemeye çalışan şahıslara çağrımızdır. Her ne şartta olursa olsun futbolcumuz ile bizim iznimiz olmadan görüşülmesi (ayartılması) futbolun yazılı çizili kuralları dışında, ahlakına uymamış ve Trabzonspor gibi büyük bir camiayı yönetenlere yakışmamıştır. Her bulduğu fırsatta dürüstlükten, futbol ahlakından bahsedenlerin bugün günü kurtarmak adına yaptıkları büyük camiamız tarafından hiçbir zaman unutulmayacak, FIFA kurulları önünde Malatyaspor camiasının hakkı korunacaktır. Transferin bitimine saatler kala kulübümüzü mağdur etmek adına bu işe soyunanları değerli Trabzonspor camiasının da kabullenmeyeceğine inanıyor, kamuoyuna saygılar sunuyoruz." (DUVAR-AA)